Motorsloten & scootersloten

Motorsloten en scootersloten

Of het nou om een fiets, scooter of motor gaat, je wilt natuurlijk nooit dat je (gemotoriseerde) stalen ros ten prooi valt aan dieven of ander geteisem! Hoewel je natuurlijk nooit voor honderd procent kan voorkomen dat je slachtoffer wordt van diefstal, kan je wel veel doen om er voor te zorgen dat je het de dief zo moeilijk mogelijk maakt. Zorg om te beginnen met een goed slot, het liefst ART gekeurd.

Wat is een ART gekeurd slot?

Stichting ART is een onafhankelijke stichting, waarin onder meer de ANWB, RAI, en de BOVAG zijn vertegenwoordigd, die tot doel heeft het diefstalpreventieniveau van tweewielers te verhogen. De stichting laat zich tevens adviseren door oa verzekeraars, politie en TNO. Zij onderwerpen zij fiets-, motor- en scootersloten aan diverse tests, waarna een slot bij goedkeuring een aantal sterren meekrijgt. Het veiligheidsniveau van ART goedgekeurde sloten begint bij 2 sterren, en eindigt bij 5 sterren voor het hoogste niveau. Veel diefstalverzekeringen eisen een minimaal aantal ART sterren, lees daarom goed de voorwaarden van jouw verzekering door.

Verschillende ART sloten

ART sloten zijn er in veel verschillende vormen.

ART ringsloten
Dit zijn de bekende fietssloten die aan de achtervork van de fiets worden bevestigd en door het achterwiel heen steken. De meeste van deze ringsloten hebben 2 ART sterren.

ART kettingsloten
In kettingsloten is mogelijk de grootste keuze. Zo zijn er kettingsloten van 2 tot en met 5 sterren, in diverse lengtes, van ongeveer 80 centimeter tot soms wel 2,50 meter. Het slot zelf is belangrijk voor de hoogte van het aantal sterren, maar de ketting zelf uiteraard ook. De dikte van de schakel varieert, maar de vorm ook. Zo heb je ronde schakels, maar ook zeshoekige, waarbij het moeilijker is om er een schaar in te zetten. Zet je motor of scooter altijd ergens aan vast als je gebruik maakt van een ketting.

ART schijfremsloten
Een gemakkelijke manier om je motor of scooter even snel op slot te zetten, of als extra beveiliging. Niet vergeten eraf te halen als je gaat rijden! Gebruik altijd een schijfremslot reminder.

ART Muurankers
Er bestaan muur- en vloerankers met een ART keurmerk. Zo’n anker bevestig je aan de muur of bijvoorbeeld je garagevloer. Je kan in combinatie met een ketting je motor of scooter (of fiets) echt vast verankeren.

ART Beugelsloten
Ook beugelsloten zijn er met ART goedkeuring. Beugelsloten zijn er in veel verschillende soorten en maten, en vormen een goede aanvulling op kettingen en schijfremsloten.

Kijk voor meer informatie over Stichting ART op www.stichtingart.nl

 

Ga direct naar ons aanbod:

2020-10-30 14:38:39
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen