Wat is een direct laminaat membraan?

Motorkleding kan op verschillende manieren waterdicht gemaakt worden. Een van die manieren is het gebruik van een direct laminaat membraan. In dit artikel leg ik je uit wat een direct laminaat membraan is en hoe deze wordt toegepast in motorkleding.

Tegen de buitenlaag

Een van de grote verschillen in het gebruik van waterdichte membranen is de plek waar ze in de motorkleding zitten. Bij direct laminaat zit het waterdichte membraan tegen de buitenlaag aangeplakt. Op deze manier wordt de buitenlaag van de motorjas of broek één met de waterdichte laag die jou drooghoudt. Over de delen waar het direct laminaat is vastgestikt, wordt het membraan afgewerkt met waterdichte tape. Zo blijf jij gegarandeerd droog.

Soorten direct laminaat toegepast

Direct laminaat motorkleding wordt eigenlijk in twee verschillende manieren toegepast. Met het gebruik van een Gore-Tex membraan, of met het gebruik van een door de fabrikant zelf ontwikkeld membraan. Bij Rev’it! noemen ze dat Hydratex, bij Macna heet dat Raintex. Gore-Tex is op zijn beurt weer een losstaand bedrijf dat zich enkel specialiseert in het maken van waterdichte membranen. Door hun extreem strenge toezicht en zeer hoge kwaliteitseisen kunnen zij op ieder Gore-Tex membraan een levenslange garantie geven wat betreft waterdichtheid. De Rukka Energator jas heeft bijvoorbeeld zo'n Gore-Tex membraan. De Rev'it! Dayton is een jas waarin het eigen Hydratex membraan is toegepast.

Voordelen van direct laminaat

Direct laminaat zorgt ervoor dat de buitenlaag van de jas zich niet kan volzuigen met water, maar het water direct van de buitenste laag wordt afgestoten. Hierdoor is het niet mogelijk dat de jas of broek zwaar en koud wordt.

  • Waterdicht en ademend
  • Zuigt zich niet vol met water
  • Droogt sneller
  • Minder snel koud
2020-10-30 14:40:57
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen