HJC RPHA70 praktijk review

Blogger Madelaine van Nivex testte voor ons de nieuwe HJC RPHA70 integraalhelm. In deze review lees je beknopt haar bevindingen van deze helm.

HJC RPHA70 introductie

Eerder dit jaar kwam de helmfabrikant HJC met een volledig nieuwe helm in het topsegment. Deze lijn van HJC heet RPHA en bevat drie modellen die met dezelfde technieken ontwikkeld zijn: HJC RHPA11 (racehelm) HJC RHPA Max-Evo (systeemhelm) en nu dus ook de RPHA70. Dit is een integraalhelm die zicht richt op het sporttoursegment. De helm is redelijk sportief, maar heeft ook het comfort van bijvoorbeeld een zonnevizier en een relatief stille afwerking.

De buitenschaal is gemaakt van een vezelmix bestaande uit carbon, aramide (Kevlar) en glasvezel. Deze mix zorgt voor een laag gewicht (1420 gram) in combinatie met een zeer sterke schaal. Daarnaast is er gewerkt aan een uitgebreid ventilatiesysteem waardoor de helm zoals Madelaine omschrijft, geen privésauna wordt. De helm wordt standaard geleverd met een helder vizier en komt met een Pinlock in de doos. Ook zit er dus een zonnevizier in de helm en de sluiting voorzien van een dubbel-D mechanisme.

Binnenvoering is verwijderbaar, wasbaar en antibacterieel zodat deze niet gaat irriteren.  Daarnaast zijn de wangkussens met een emercency release systeem uitgerust, zodat hulpdiensten in geval van nood deze makkelijk en snel kunnen verwijderen.

HJC RPHA70 ervaringen

Als eerste valt de fijne pasvorm op. De helm gaat soepel op en zit erg lekker. Daarnaast geeft het vizier een zeer breed kijkveld waardoor je het overige verkeer goed in de gaten kan houden.

Ook blijkt de helm erg stil te zijn. Vooral met het vizier dicht biedt de helm erg veel rust. Iets dat motorrijders die lange afstanden rijden natuurlijk erg kunnen waarderen.

Dan de ventilatie. Het mechanisme bovenop de helm is makkelijk te openen en te sluiten. Ook op de kin is een (dubbele) ventilatie aangebracht. Dit zorgt voor de juiste verkoeling. Het openen van de ventilatiekanalen zorgt niet voor extra gesuis.

Ook het zonnevizier doet zijn werk erg goed en is daarnaast goed afgesteld. Het vizier valt goed voor je ogen, maar knalt niet tegen je neus aan. Mocht je toch liever voor een donker vizier gaan is deze doodeenvoudig te verwisselen.

Conclusie review HJC RPHA-70

Ben je opzoek naar een kwalitatieve sport/tourhelm die veilig en comfortabel is? Dan heb je aan de HJC RPHA-70 een hele goeie. Qua prijs is hij ook behoorlijk scherp. Voor de standaardkleuren betaal je bij Voordeelhelmen €359,-. Voor vergelijkbare modellen als de Shoei GT-AIR en de Schuberth S2 Sport betaal je snel 100 euro meer.

Video

Madelaine heeft ook nog een filmpje opgenomen waarin ze alles over de HJC RPHA 70 nog eens haarfijn uitlegt.

2020-10-30 15:07:00
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen