Motorjeans: kevlar motorbroeken

Een motorbroek gemaakt van de stof kevlar, wordt over het algemeen een motorjeans genoemd. Uiteraard is de ene motorjeans de andere niet. Bij goedkopere motorjeans zit er alleen kevlar op de meest belangrijke plaatsen, zoals het zitvlak, de heupen en de knieën. Dit zijn de plekken waar je tijdens het vallen het eerste op land. Maar het kan ook verwerkt zijn in de hele broek. Dit maakt de motorjeans natuurlijk wel een stuk duurder, maar dit beschermt je wel veel beter.

Producten 1-28 van 148

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Waarom kevlar motorbroeken?

Kevlar is één van de verschillende soorten aramidevezels. Andere toepassingen van deze vezels zijn kogelwerende vesten, brandwerende kleding en zeilen. Kevlar heeft de eigenschappen dat het tijdens, maar ook na het rijden lekker zit, een hoog smeltpunt heeft en daardoor ook slijtvast is. Vooral de slijtvastigheid en het hoge smeltpunt van 400 tot 500 graden komen van pas bij een eventuele glijpartij. De broek zit over het algemeen hetzelfde als een spijkerbroek, zeker wanneer je de eventuele protectie delen eruit haalt. Ook ziet de motorjeans er uit als een normale spijkerbroek.

Nadelen kevlar motorbroeken

Er kleven helaas ook wat nadelen aan een kevlar motorbroek: het is eigenlijk alleen geschikt in de zomer en bij mooi weer. Ook moet je een kevlar motorbroek na 3 jaar vervangen door slijtage van de stoffen waar het kevlar mee verwerkt is. Na een flinke schuiver raden we je ook aan de motorjeans te vervangen. Een kevlar motorbroek is uiteraard niet voldoende om optimaal beschermd te zijn tijdens een valpartij of botsing. Een motorhelm, een motorjas, een paar motorlaarzen en motorhandschoenen zijn essentieel.

Motorjeans kopen bij Voordeelhelmen.nl

Uiteraard is de ene kevlar motorbroek de andere niet. Bij goedkopere motorjeans zit er alleen kevlar op de meest belangrijke plaatsen, zoals het zitvlak, de heupen en de knieën. Dit zijn de plekken waar je tijdens het vallen het eerste op land. Maar het kan ook verwerkt zijn in de hele broek. Dit maakt de motorjeans natuurlijk wel een stuk duurder, maar dit beschermt je wel veel beter. De kevlar voering bestaat uit één stuk en bevalt weinig stiksels of naden, welke het zwakste punt zijn van een broek. Daarbij sluit een kevlar broek niet zo goed aan als een leren motorbroek, waardoor de kevlar stukken kunnen gaan schuiven en je niet meer goed beschermen. Vooral stadsrijders en chopper rijders dragen deze motorjeans vaak vanwege het casual uiterlijk.

Wij hebben een ruim assortiment voor volwassenen en ook enige motorjeans voor kinderen. We hebben genoeg te bieden om je te voorzien van een geschikte outfit voor op je motor. Motorkleding draag je uiteraard vooral voor de veiligheid en het comfort, maar uiterlijk is ook belangrijk. Je moet je prettig en veilig voelen op je motor. Door ons ruime aanbod in soort, kleur en merk (zoals Bull-it jeans en PMJ motorjeans), vind je bij ons vast een geschikte broek voor op je motor.

Motorjeans passen in één van onze winkels

Je kunt je motorjeans gemakkelijk thuis laten bezorgen of je kunt hem af komen halen in één van onze winkels. Het grote voordeel hiervan is dat je je motorjeans even kunt passen, voordat je hem mee naar huis neemt. Je bent ook van harte welkom om wat motorjeans te komen bekijken en te passen. Bel even voordat je langskomt, zodat je zeker weet dat er voldoende motorbroeken in de showroom aanwezig zijn om te kunnen passen.

kom jeans passen in onze winkel

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen
Contact