Motorjeans: kevlar motorbroeken

Door het dragen van motorjeans combineer je veiligheid met dagelijkse bruikbaarheid. Veelal zijn deze motorbroeken gemaakt van kevlar, een stof die je goed beschermt bij een val. Bekijk snel onze collectie.

Producten 1-28 van 135

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Het belang van motorjeans

In tegenstelling tot normale spijkerbroeken, zijn motorjeans specifiek ontworpen om de ruwheid van het rijden en de unieke gevaren van de weg te weerstaan. De specifieke weeftechnieken en versterkende materialen, zoals kevlar, bieden de nodige bescherming tegen schaafwonden en impact. Dit maakt kevlar motorjeans een slimme keuze.

Voordelen van motorjeans

Het comfort van een gewone spijkerbroek in combinatie met de veiligheid van motorkleding - motorjeans bieden het beste van beide werelden. Hun casual stijl maakt ze perfect voor ritten naar de stad, sociale bijeenkomsten of zelfs voor professionele meetings. Tegelijkertijd bieden ze essentiële bescherming, die vaak verborgen is in de stijlvolle contouren van de jeans. Met eigenschappen als slijtvastheid en optionele protectie voor knieën en heupen, zijn motorjeans de ideale keuze voor rijders die geen concessies willen doen aan stijl of veiligheid.

Veiligheid en certificering

Veiligheid is waar motorjeans echt in uitblinken. Hoewel ze eruit zien als normale jeans, zijn motorjeans uitgerust met beschermende elementen die voldoen aan. Dit betekent dat ze getest zijn op slijtvastheid en impactabsorptie, essentieel voor rijders die begrijpen dat de weg onvoorspelbaar is.

Motorjeans in verschillende weersomstandigheden

Een ander voordeel van motorjeans is de veelzijdigheid in verschillende weersomstandigheden. In de warmere maanden bieden ze een luchtiger alternatief voor zware motorkleding. En in koelere omstandigheden kunnen sommige motorjeans ruimte bieden voor thermische lagen eronder.

Onderhouden van motorjeans

Onderhoud is ook een belangrijke factor bij de keuze van motorjeans. Kies voor modellen die gemakkelijk te wassen zijn en hun beschermende eigenschappen behouden na meerdere wasbeurten. Duurzaamheid is een must, want goede motorjeans moeten je voor lange tijd op de weg begeleiden.

Kenmerken van kevlar motorbroeken

Kevlar is één van de verschillende soorten aramidevezels. Andere toepassingen van deze vezels zijn kogelwerende vesten, brandwerende kleding en zeilen. Kevlar heeft de eigenschappen dat het tijdens, maar ook na het rijden lekker zit, een hoog smeltpunt heeft en daardoor ook slijtvast is. Vooral de slijtvastigheid en het hoge smeltpunt van 400 tot 500 graden komen van pas bij een eventuele glijpartij. De broek zit over het algemeen hetzelfde als een spijkerbroek, zeker wanneer je de eventuele protectie delen eruit haalt. Ook ziet de motorjeans er uit als een normale spijkerbroek.

Er kleven helaas ook wat nadelen aan een kevlar motorbroek: het is eigenlijk alleen geschikt in de zomer en bij mooi weer. Ook moet je een kevlar motorbroek na 3 jaar vervangen door slijtage van de stoffen waar het kevlar mee verwerkt is. Na een flinke schuiver raden we je ook aan de motorjeans te vervangen.

Motorjeans kopen bij Voordeelhelmen

Bij Voordeelhelmen koop je jouw nieuwe motorjeans voor de allerbeste prijs, zowel online als in een van onze winkels. Of je nu op zoek bent naar een motorjeans voor heren of dames, bij ons vind je het allemaal. Ons assortiment motorkleding is zo ontzettend ruim en uitgebreid dat het bijna onmogelijk is om niet te slagen.

Zit je nieuwe motorjeans toch niet helemaal fijn, of past de kleur niet bij jouw motorjas? Geen probleem! Bij ons krijg je 100 dagen de tijd om jouw aankoop te ruilen. Daarnaast bieden we je een gratis verzending. Wacht niet langer en bestel nu online bij Voordeelhelmen.nl of kom langs in een van onze winkels.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen