Motorrijden met je rijbewijs

Motorrijden met je autorijbewijs

Vanaf deze week staat de Peugeot Metropolis in Nederland bij de dealers. De Metropolis is een driewielige motorscooter. Inmiddels niet meer zo bijzonder, want zo heb je ook de Gilera Fuoco en de Piaggio MP3. Deze motorscooters hebben met elkaar gemeen dat ze technisch aan de geldende regels voldoen om als auto te worden gezien. Dit betekent dat je met een regulier autorijbewijs (B-rijbewijs) op deze motorscooters mag rijden.

peugeot metropolis gilera fuoco
Peugeot Metropolis Gilera Fuoco

 

Deze ontwikkeling in scooterland maakt het rijden op een motor-achtige toegankelijk voor veel automobilisten. Met de huidige brandstofprijzen en algemene autokosten kan zo’n scooter een aantrekkelijk en goedkoop alternatief zijn voor de auto, zonder dat het nodig is om een motorrijbewijs te halen.

Tegenstanders van deze ontwikkeling menen dat het niet verantwoord is om op een motorscooter te rijden zonder dat er een motorrijbewijs is gehaald. Bij het motorrijbewijs worden veel specifieke zaken behandeld die niet aan bod komen bij het B-rijbewijs. Veiligheid staat ook hierin bovenaan. Zorg dus dat je ook op zo’n driewielige scooter een goede helm en beschermende kleding draagt.

Kijk voor ons complete aanbod motor- & scooterhelmen:

Jethelmen
Integraalhelmen
Systeemhelmen
Kinderhelmen

of 

Accessoires

2020-10-30 14:34:00
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen