Motorhelmen

Bij Voordeelhelmen vind je zowel online als in onze winkels een grote collectie verschillende soorten motorhelmen. Zo hebben wij jethelmen, integraalhelmen, systeemhelmen en crosshelmen. Stuk voor stuk goede helmen, die veel ellende voorkomen in het geval van een val- of glijpartij. Bekijk dus snel onze collectie!

Type motorhelmen

Onze motorhelmen specials

Motorhelmen ter bescherming

Het dragen van een motorhelm is in heel Europa verplicht. Dit is voor jouw eigen veiligheid. Alle helmen in onze webshop voldoen aan de ECE 22.05 of 22.06 norm, tenzij anders vermeld staat. Deze norm geeft aan dat de helm is goedgekeurd voor de Europese openbare weg, nadat de helm uitgebreid is getest.

Besef je ook dat een helm een gebruiksvoorwerp is. Een helm moet vervangen worden op het moment dat hij hard is gevallen. En ook na verloop van tijd, als de helm niet gevallen is, zal hij minder demping geven. We geven een motorhelm van polycarbonaat daarom een levensduur van 4 tot 5 jaar. Voor een motorhelm van glasvezel of carbon geldt 7 tot 8 jaar. Een tweedehands motorhelm kopen raden wij altijd af.

Voordelen van een motorhelm

Het dragen van een motorhelm tijdens je rit biedt vele voordelen. Een kwalitatieve motorhelm…

  • Beschermt tegen letsel. Een helm is je eerst verdedigingslinie in geval van een ongeval. Het beschermt je hoofd en gezicht tegen verwondingen, inclusief traumatisch hersenletsel.
  • Minimaliseert wind en lawaai. Motorhelmen verminderen de windweerstand en het geluidsniveau, waardoor je comfortabeler rijdt en gehoorbescherming minder noodzakelijk wordt.
  • Biedt bescherming tegen het weer. Helmen houden je droog bij regen en beschermd tegen zonlicht. Ook voorkomen ze dat insecten en puin in je gezicht terechtkomen.
  • Verbetert je zichtbaarheid. Sommige motorhelmen zijn voorzien van reflecterende details die je zichtbaarheid op de weg vergroten. Zo merken andere weggebruikers je beter op.

Soorten motorhelmen

Bij Voordeelhelmen vind je verschillende soorten motorhelmen:

  • Jethelmen. Deze open helmen zijn ideaal voor stadsritten en bieden een lichte, luchtige rijervaring.
  • Integraalhelmen. Deze bieden de hoogste mate van bescherming en zijn perfect voor snelwegritten en sportief rijden.
  • Systeemhelmen. Deze helmen combineren de voordelen van jethelmen en integraalhelmen, waarbij je het vizier kunt optillen zonder de helm af te nemen.
  • Crosshelmen. Deze helmen zijn ontworpen voor off-road avonturen en bieden extra kinbescherming.

Advies bij je motorhelm

Pasvorm motorhelm

De juiste pasvorm

Welke pasvorm van een motorhelm heb jij? En waar moet je opletten bij het passen van een motorhelm? Wij geven je de antwoorden.

Een motorhelm passen

ECE keuring van helmen

ECE goedgekeurde helmen

Alle motorhelmen die je op Voordeelhelmen.nl vindt zijn voorzien van een ECE goedkeuring. Lees alles over de ECE 22.05 en ECE 22.06 keuring.

Alles over de ECE-keuring

Je motorhelm vervangen

Motorhelm vervangen

Voor jouw veiligheid is het van belang op tijd je motorhelm te vervangen. Wanneer je dat doet, lees je hier.

Wanneer vervang je jouw motorhelm?

Populaire motorhelm merken

Motorhelm kopen bij Voordeelhelmen

Bij Voordeelhelmen koop je jouw nieuwe motorhelm voor de allerbeste prijs, zowel online als in een van onze winkels. Ons assortiment helmen is ontzettend uitgebreid, waardoor slagen gegarandeerd is!

Toch niet tevreden met je nieuwe motorhelm? Geen probleem! Wij geven je 100 dagen de tijd om jouw aankoop te ruilen. Daarnaast bieden we je een gratis verzending bij bestellingen vanaf € 75,-. Wacht niet langer en bestel nu online bij Voordeelhelmen.nl of kom langs in een van onze winkels.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen