Dit is de nieuwe Shoei Neotec 2 ? nu te bestellen bij Voordeelhelmen.nl!

Eindelijk is hij er; de nieuwe Shoei Neotec 2. Dé opvolger van een van de beste systeemhelmen ter wereld is nu nog beter geworden. En hij is nu ook te bestellen bij Voordeelhelmen.nl!

Shoei Neotec 2 – wat is er nieuw?

Meer ventilatie – Neotec 2

Ventilatie bij de nieuwe Shoei Neotec 2 is volledig op de schop gegaan. Zo zien we op de kinbak een totaal nieuw soort inlaat die we nooit eerder zagen. Deze brede schacht laat veel lucht binnen en is eenvoudig te bedienen met een knopje aan de binnenkant. De vorm is zo gemaakt dat deze niet ten nadelen komt van de aerodynamica.

Ook op het voorhoofd zie je echt een enorm brede schacht waardoor veel lucht naar binnen gezogen kan worden. Bijzonder is de vorm die er voor lucht alleen in de helm gaat, de rest van de lucht wordt er door de spoiler mooi omheen gevoerd. Ook de vorm van deze ventilatie inlaat heeft geen nadelige gevolgen voor de aerodynamica en de stilte van de helm.

Op de achterkant zien we ook weer een hele brede ‘schoorsteen’ schacht die afsluitbaar is. De vorm is erg herkenbaar en vanaf de bovenkant lijkt de helm ‘getrapt’, dit alles om de aerodynamica verder te optimaliseren.

Verbeterde aerodynamica – Neotec 2

Maar niet alleen de drie-traps spoiler verbeterd de aerodynamica, ook de volledig nieuwe topspoiler zorgt voor een verbeterde stabiliteit en doet denken de spoiler van de GT-Air. Aan de onderkant zien we ook een nieuwe spoiler, of een diffuser zoals Shoei hem zelf noemt. Deze zorgt niet alleen voor stabiliteit, maar zorgt er ook voor dat de vacuüm die achter de helm kan ontstaan, niet terug slaat tegen de helm. Dit voorkomt een boel herrie en dus bijdraagt aan de stilte van de helm.

Stilte – nóg stiller

Over de stilte gesproken. Naast het feit dat er nauwelijks kieren in de helm te ontdekken zijn, is ook de onderkant van de systeemhelm heel compact gemaakt. Dit zorgt ervoor dat er aan de onderkant zo min mogelijk wind in de helm kan komen, wat weer ten goede komt van de stilte van de helm. Daarnaast is de lederen kinflap extra lang gemaakt. Het vizierbandje in extra breed en sluit direct aan op de kinflap, waardoor de helm aan de onderkant eigenlijk volledig wordt afgedicht. Daarnaast zijn geluid reducerende oorpads ontwikkeld, om zo het windsuizen nog meer te dempen.

Communicatie – ultra klein van Sena

In samenwerking met Sena is er een speciaal communicatiesysteem ontwikkeld voor de Shoei Neotec 2. Aan de zijkant kan een hele kleine module geklikt worden die verder geen invloed heeft op draagcomfort van de helm. Aan de achterkant is er ruimte gemaakt voor de batterij. Microfoon en speakers moeten nog wel worden ingebouwd.

Vizier – sterker en groter

Het vizier is ook pareltje van de nieuwe Neotec 2 van Shoei. Heel groot, kraakhelder en van uitzinnige kwaliteit. Hij heeft gebogen randen die wat weg hebben van het “Edgde” scherm de Samsung telefoon. Met het openen van de helm komt de kinbak een beetje naar voren, het zelfde gebeurt als de kinbak vast zit in de bovenste stand. Dit zorgt ervoor dat het vizier zich als het ware vastzuigt en dus helemaal geïntegreerd is in de helm. Dit innovatieve systeem is trouwens gepatenteerd door Shoei en ze zijn dus de enige die het mogen gebruiken.

Materialen – alleen het beste is goed genoeg

Dan de materialen, ook niet geheel onbelangrijk. Daar is in ieder geval niet op bezuinigd. De buitenschaal is gemaakt een multi-fiber (A.I.M.), zoals we die van Shoei kennen. De buitenschaal komt trouwens in 3 maten waardoor je altijd de perfecte pasvorm hebt. De buitenschaal wordt volledig met de hand gefabriceerd, net als de rest van de helm overigens. De binnenschaal heeft een dubbele dichtheid waardoor de beweging tijdens een impact wordt afgeremd.

De binnenvoering is erg comfortabel, 3D voorgevormd en komt in verschillende maten waardoor de helm optimaal is af te stellen aan jouw gezichtsvorm. De binnenvoering is overigens volledig uitneembaar en wasbaar, ook in de wasmachine op 30 graden in een kort programma. Verder zien we dat de binnenvoering mooi is afgewerkt, iets dat de helm een chique uitstraling geeft.

Neotec 2 specificaties

  • Materiaal buitenschaal:                 A.I.M. multi-fiber
  • Aantal buitenschalen:                   3
  • Gewicht:                                       1670g
  • Binneschaal:                                 EPS met twee verschillende dichtheden
  • Keuring:                                        P/J dubbele homologatie + ECE22.05
  • Communicatiesysteem:                Voorbereid op speciaal systeem van Sena
  • Vizier:                                           Gepatenteerd CNS-3 vizier met Pinlock max-vision
  • Sluiting:                                        RVS Micro ratchet snelsuiting

Shoei Neotec 2 – verkrijgbaar begin 2018

De volledig nieuwe Shoei Neotec 2 zal leverbaar zijn in begin 2018. Verwachting is dat in februari de eerste maten gaan binnen komen, en dat in maart alle maten en kleuren uit voorraad leverbaar zijn. Wil je alvast jouw Shoei Neotec 2 reserveren? Klik dan even op de link.

Shoei Neotec 2 – prijs en kleuren

Tot slot, de prijs van de Shoei Neotec 2. De nieuwe systeemhelm zal leverbaar worden in acht verschillende kleuren. De kleuren matzwart en wit gaan 599 euro kosten. De andere kleuren zijn geprijsd op 629 euro. De printjes gaan 699 euro kosten.

Shoei Neotec 2 bestellen.

2020-10-30 15:08:00
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen