Waterdichte motorjassen

Een goeie waterdichte motorjas is geen overbodige luxe in een land als Nederland. Met het verraderlijke weer is het soms lastig om van tevoren te bepalen of het droog gaat blijven, of dat je je jouw waterdichte motor jas hard nodig hebt. Om die reden is het verstandig om te investeren in goede waterdichte (waterproof) motor kleding. Er zijn veel verschillende soorten waterdichte motorjassen. Zo heb je motorjassen met een uitneembaar membraan, gelamineerde motorjassen en speciale Gore-Tex membranen. Lees meer over de verschillende soorten jassen aan de onderkant van deze pagina.

Producten 1-28 van 329

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Verschillende soorten motorjassen voor in de regen

Waterdichte motorjassen zijn tegenwoordig beter dan ooit tevoren. In het verleden kon je nog wel eens flink nat worden tijdens een kleine regenbui. Gelukkig is dat inmiddels vrijwel verleden tijd. Uiteraard is het wél zo dat er een verschil zit tussen een waterdichte motorjas van bijvoorbeeld €100 en eentje van €500. Combineer je motor jas met een van onze waterdichte motorbroeken en je kunt de hele wereld aan!

Instapmodellen van waterdichte jassen voor op de motor hebben vaak niet de optie om het waterdichte membraan te verwijderen. Hierdoor kan het zijn dat zo’n jas in de zomermaanden benauwd en isolerend aanvoelt. Dit type motorjassen noemen we een 2-laags motorjas.

Als je een stapje omhoog gaat in de prijs kom je bij de zogeheten 3-laags motorjassen uit. Het voordeel van een 3-laags motor jas is dat het waterdichte membraan kan worden verwijderd, net zoals de thermovoering. Op die manier kun je de jas constant blijven aanpassen naar de huidige weersomstandigheden. Zo heb je het nooit te koud in de winter, en nooit te warm in de zomer!

Directlaminaat motorjassen gebruiken weer een hele andere technologie. Bij gelamineerde jassen worden het waterdichte membraan tegen de buiten laag van de jas aan gelamineerd (geplakt). Ook alle stiksels van de jas worden afgeplakt om zo te zorgen dat al het regenwater meteen wordt tegengehouden en dus geen kans krijgt om de jas binnen te dringen.

Tot slot heb je nog GORETEX motorjassen. Het gore tex membraan is het meest hoogwaardige waterdichte membraan dat er momenteel bestaat. Mogelijk heb je het voorbij zien komen in andere kleding, of heb je er weleens van gehoord. Gore Tex heeft alle eigenschappen die hoogwaardige motorkleding zou moeten bevatten, en daarom zit het ook alleen in duurdere motorkleding verwerkt. Het is namelijk 100% wind-/waterdicht, zeer goed ademend en ook koudebestendig.

Waterdichte motor jassen kopen, online of bij Voordeelhelmen in de winkel

Een waterbestendige motorjas koop je uiteraard bij ons in onze motorkleding webshop, of bij ons in de winkel in Amsterdam. Vind je de kleur van jouw waterdichte motor jas niet mooi, of zit deze wat ruim? Dat is natuurlijk geen probleem. Boven de €200 mag jij jouw jas gratis naar ons terugsturen, daar heb je overigens 100 dagen de tijd voor. Geen haast dus. Koop jouw nieuwe water dichte motorjas bij Voordeelhelmen voor de beste prijs, service en het beste advies.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen