De 5 heetste carbon helmen van 2018

Er is niks mooiers dan een motorhelm die gemaakt is van carbon. Maar naast de fraaie looks is carbon ook nog eens heel sterk én erg licht. Win-win dus. In dit blog heb ik de vijf fraaiste carbon helmen van dit moment geselecteerd. Welke vind jij het mooist?

1. Scorpion Exo 1400 Air Carbon

Scorpion Exo 1400 Air Carbon

De Scorpion Exo 1400 Air Carbon is helemaal nieuw dit jaar. Deze integraal ziet er niet alleen extreem cool uit, maar is bovendien zeer compleet uitgerust. Je krijgt een gratis donker vizier bij, er zit een geïntegreerd zonnevizier in, hij is voorbereid voor een communicatiesysteem en is geschikt voor brildragers. Qua veiligheid is de buitenschaal gemaakt van 100% carbon, en is er in 3 verschillende maten. Dankzij het carbon weegt de Scorpion 1400 slechts 1200 gram in maat M. Dat maakt hem de lichtste integraalhelm met zonnevizier die je kan kopen. Beschikbaar in drie varianten; prijzen starten vanaf 389,-.

2. Caberg Drift Evo Carbon

Caberg Drift Evo Carbon

Caberg heeft dit jaar een carbon versie van de Drift uitgebracht. Deze helm blinkt uit in zijn aerodynamica. De enorme achterspoiler (verwijderbaar) valt als eerste op, maar ook aan de zijkant zijn kleine spoilers gemaakt om de helm optimaal stabiel te houden. De Caberg Drift Evo Carbon komt in twee maten buitenschaal en heeft een gewicht van 1290 gram in maat M. De Drift Evo heeft geen extra donker vizier (wel een zonnevizier), en komt in twee kleurstellingen. Met een actieprijs van 299,95 is het de meest voordelige helm uit deze lijst.

3. Shark Spartan

Shark Spartan GT Carbon

De Shark Spartan deed vorig jaar zijn intrede en is erg herkenbaar aan zijn twee vleugels achterop de helm. De buitenschaal (twee maten) is gemaakt van een vezelmix en heeft een toplaag van volledig carbon. De Spartan Carbon weegt 1290 gram in M. Naast dat de Spartan geschikt is voor brildragers, is hij ook voorzien van een D-ring sluiting, net als de 5 andere helmen in deze lijst. De Shark Spartan Carbon is beschikbaar in veel verschillende kleuren en printjes. Prijzen beginnen bij 399,- maar check de productpagina voor actuele kortingsprijzen.

4. AGV Sportmodular

AGV Sportmodular

Het Italiaanse AGV kwam dit jaar met iets heel bijzonders. Zij maakten de eerste systeemhelm ter wereld die gemaakt is van 100% carbon. Rustig revolutionair te noemen, en dan hebben we het nog niet eens over het krankzinnig lage gewicht gehad. De AGV Sportmodular komt in drie maten buitenschaal en weegt in de kleinste maat 1295 gram. Ongekend voor een systeemhelm. Daarnaast is de Sportmodular ook voorzien van een zonnevizier, en een extreem dik vizier die afkomstig is van de Pista GP R. Aan al dat moois hangt ook een prijskaartje: vanaf 699,95. Alle specificaties zie je in deze reviewvideo.

5. HJC RPHA-11 Carbon

RPHA 11 Jackson Storm

Disneyfan, en specifiek van de film Cars? Dan moet jij zeker weten de HJC RHPA11 Jackson Storm hebben. Deze helm is gemaakt op basis van de populaire RPHA11, maar is voorzien van een volledig carbon buitenschaal. Gaaf om te zien zijn de grote carbon vlakken aan de buitenkant die de weving perfect zichtbaar maken. Kleurstellingen zijn volledig in het thema van het personage Jackson Stom uit de film Cars 3. De helm komt in 3 maten buitenschaal, weegt 1290 gram en is voorzien van een extra gratis donker vizier. Met een prijskaartje van 749,95 is hij niet goedkoop, gelukkig geven wij wat extra korting.


 

Lees ook:

De 5 dikke replicahelmen
5 coole retrohelmen


2020-10-30 15:12:00
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen