Onderkleding motor

Op de motor is onderkleding voor onder je motorkleding vaak geen overbodige luxe. Onderkleding houdt je lekker warm of geeft juist verkoeling. Het is dan ook niet bedoeld als bescherming tijdens het vallen of glijden, maar als extra comfort. Je kunt aan verschillende kledingstukken denken zoals nekwarmers, balaclavas, thermobroeken, thermoshirts en thermo motorsokken. We bieden ook onderkleding welke gevuld kan worden met warm of koud water om ofwel jezelf te verwarmen, ofwel te verkoelen. Verwarmen kan ook door middel van elektriciteit. Uiteraard erg praktisch in de koudere maanden wanneer je tóch wilt rijden.

Producten 1-28 van 305

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Het belang van goede onderkleding op de motor

Bij onderkleding op de motor denkt men al snel aan warme thermokleding voor de wat koudere periodes. Dit kan natuurlijk ook, maar wat men vaak niet weet is dat er ook onderkleding voor de zomer is. Onderkleding is essentieel voor het behouden van de juiste lichaamstemperatuur en voert vocht op een efficiënte manier af. Doordat onderkleding goed ademt zweet je veel minder snel, of zelfs helemaal niet.

Om onderkleding optimaal zijn werk te laten doen is het van belang dat er geen extra lagen over de thermokleding te dragen (dus geen t-shirt over je thermoshirt). Motor onderkleding is bedoeld om direct onder je motorjas of broek te dragen. Het heeft ongeveer dezelfde werking als een membraan, namelijk ademend, vocht afvoerend en lichaamswarmte behoudend.

Waarom onderkleding dragen op de motor?

Een leren motorpak ademt niet al te best, laat staan in de zomer. Onderkleding zorgt voor een comfortabele tussenlaag tussen je huid en het motorpak. Het kan nog steeds zo zijn dat je kan gaan zweten in je motorpak (ook met onderkleding). Geen probleem, thermokleding droogt erg snel. Doe je motorjas enige tijd af en laat je onderkleding even hangen en het is binnen no time weer droog. Thermokleding is ook wind afstotend, dus als je motorjas het net niet goed genoeg de wind tegen gaat is er een grote kans dat je met onderkleding een heel eind komt.

Ook als het koud is kom je met onderkleding een heel eind. Thermokleding zorgt ervoor dat je lichaamswarmte langer op een comfortabelere temperatuur blijft. Ideaal voor de hardcore doorrijder die naar het werk moet, of de koukleum die toch een rondje wilt rijden. We bieden ook onderkleding aan dat gevuld kan worden met water voor verkoeling. Verwarming kan ook doormiddel van elektrische onderkleding.

Het is erg belangrijk dat je bij het kopen van onderkleding kijkt voor welk seizoen de kleding geschikt is. Je wilt namelijk geen winter onderkleding dragen in de zomer, of andersom.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen