Nolan werkt aan nieuwe smarthelm

Nolan is druk bezig met het bouwen van een nieuwe 'smart' helm. In samenwerking met Sony ontwikkelen ze een helm met een zogenaamd head-up display waardoor je alle informatie gewoon in je gezichtsveld krijgt geprojecteerd. Het project 'N-Com ARX' laat ons zien hoe een helm er in de toekomst uitziet. 

Nolan N-Com ARX smarthelm

Sony heeft een techniek ontwikkeld die het mogelijk maakt holografische beelden te projecteren. Iets dat we in films al veelvuldig zien, maar waar in het dagelijks leven nog weinig gebruik van gemaakt wordt. Dergelijke holografische beelden kunnen natuurlijk overal geprojecteerd worden, dus waarom niet in het gezichtsveld van een motorrijder, om hem zo nuttige informatie door te geven.

Met het doorzichtige schermpje dat is ingebouwd in de helm, worden deze beelden geprojecteerd. Door middel van spraakbesturing kan alles geregeld worden, maar hoeft de rijder zijn blik geen moment van de weg te halen. Het kan dan om allerlei verschillende informatie gaan zoals het weergeven van een route of telefoongesprekken. De helm communiceert daarvoor met een app die te installeren is op de smarthpone. 

Nolan toonde zijn N-Com ARX tijdens de EICMA motorbeurs in Milaan en benadrukt dat het om een concept gaat. Met het nieuwe N-Com merk dat Nolan binnenkort zal presenteren, wordt specifiek ingezet om de motorcommunicatie. Met dit project wil de Italiaanse helmfabrikant laten zien wat het in huis heeft en dat het klaar voor de toekomst is! Zou jij zo'n smarthelm dragen?

2020-10-30 14:41:18
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen