Motorrad test: HJC R-Pha-ST als testwinnaar uit de bus!

Motorrad Test 6/2014: HJC R-Pha-ST prijswinnaar integraalhelmen met zonnevizier!

In nummer 6 van 2014 neemt Europa’s bekendste motorblad Motorrad een achttal integraalhelmen met zonnevizier tussen de 150 en 550 euro onder de loep. De test begint met een oude zonnebrillendragerswijsheid: ‘It’s never too dark to be cool!’ (spreek uit met Duits accent). Echter is tegenwoordig het gebruik van een ingebouwd zonnevizier wel te verkiezen boven het dragen van een losse zonnebril. Gemakkelijk bedienbaar, perfect bij wisselende omstandigheden.

 

rpha st

De HJC R-PHA ST is een sportieve integraalhelm. Doordat de helm windtunnel getest is in het R&D center van HJC is hij volledig geoptimaliseerd als het om aerodynamica gaat. Gevolg hiervan is dat er geen lift optreedt, ook niet bij hogere snelheden.

De buitenschaal is gemaakt van een FPR glasvezel composiet materiaal, wat resulteert in een superlichte helm, slechts 1350 gram (maat S + 50gr). Door het uitgekiende ventilatiesysteem hou je je hoofd koel, maar mocht het toch nodig zijn, is de Silvercool binnenvoering uitneem- en wasbaar.

 

De in de test opgenomen helmen zijn:

 

Praktisch alle merken hebben wel één of meerdere integraalhelmen met ingebouwd zonnevizier, het is inmiddels bijna een standaard optie geworden. Alleen modellen in het lagere prijssegment zul je vaker aantreffen zonder zonnevizier, en ook de supersport modellen zijn hier niet mee uitgerust, omdat coureurs een getint vizier gebruiken bij zon.

Bovenstaande helmen lopen qua prijs uiteen van 150 tot 550 euro. Motorrad is tot deze samenstelling gekomen door een keuze te maken uit recente modellen, die bij de gemiddelde toerrijder aansluiten, met een zwaartepunt voor naked bikes.

De helmen worden getest op pasvorm, aerodynamica, geluidsniveau, ventilatie, bediening van het vizier en andere zaken in het praktisch gebruik van de helm.

De helmen scoren bijna allen ‘Gut’ of ‘Sehr gut’ maar de HJC R-Pha-ST wordt als absolute Testsieger bestempeld en komt dus als nummer 1 uit de bus.

test rpha st

Eindoordeel helmentest

Pluspunten van de HJC R-Pha-ST:   Minpunten van de R-Pha-ST:
+ Goede pasvorm
+ Strakke maar comfortabele fit
+ Goede aerodynamica 
+ Relatief laag geluidsniveau
+ Zeer goede ventilatie
+ Gemakkelijk te bedienen ventilatie
+ Ruim zichtveld
+  Gemakkelijk te wisselen vizier met goede anticondenswerking
+ Geschikt voor brildragers
          - Smalle hoofdopening
- Kinriem pad te kort
- Nieuwe helm ruikt niet prettig

 

Klik hier voor ons complete aanbod HJC R-Pha-ST helmen!

 

 

Bron: Motorad 14/06

2020-10-30 14:39:16
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen