Review Caberg Droid

Nieuw is de Caberg Droid. Een systeemhelm met opvallend design en voorzien van diverse specificaties die deze helm ook zeer geschikt maakt voor dagelijks gebruik of voor gebruik tijdens lange afstanden.

*WINACTIE*

We geven ook een Caberg Droid (kleur naar keuze) weg. De Caberg Droid wordt verloot onder iedereen die ons donderdag 20 juli 2017 volgt op het YouTube-kanaal van Voordeelhelmen.nl. Wat moet je doen om te winnen?

  • 1. Abonneer op het Voordeelhelmen YouTube-kanaal.
  • 2. Houd je inbox van YouTube op 20 juli goed in de gaten, de winnaar krijgt een persoonlijk bericht via YouTube!

Caberg Droid specificaties

Te beginnen bij de specificaties bij de Caberg Droid. De buitenschaal is gemaakt van polycarbonaat, maar is wel erg licht gehouden. De helm weegt in totaal 1550 gram (kan iets afwijken per maat).

De helm komt met een mechanisme waarbij de kinbak in open positie te blokkeren is, waardoor deze niet onverwachts naar beneden kan komen. Ook is de helm voorzien van een P/J keuring, waardoor hij ook in open positie gereden mag worden.

Daarnaast is de Droid voorzien van een geïntegreerd zonnevizier en wordt hij geleverd met een Pinlock lens in de doos. Er is ook rekening gehouden met brildragers door extra ruimte voor de brilpootjes. Ook is de helm voorbereid op een communicatiesysteem en is de helm makkelijk af te sluiten met een snelsluiting mechanisme.

De binnenvoering is uitneembaar waardoor deze gemakkelijk te wassen is. Tot slot is de kinflap extra sterk gemaakt, zodat deze niet afbreekt als je de helm hieraan dicht trekt.

Opvallend design Caberg Droid

Naast de veelzijdige specificaties valt het uiterlijk van de Droid meteen op. Op de kinbak is een bijzonder ventilatiesysteem aangebracht in de vorm van twee ronde roostertjes. Deze roostertjes kan je draaien waardoor ze open of dicht te zetten zijn. Ook aan de bovenkant van de helm is een ventilatiekanaal gemaakt. Deze is te openen met een schuifje bovenop.

Naast de ventilatie valt ook het hoekige design op. De agressieve lijnen zorgen voor een uiterlijk dat we nog niet eerder bij een systeemhelm zagen.

Gebruikerservaring

Bijzonder aan de Caberg Droid is dat hij een extreem uiterlijk combineert met een hoog draagcomfort en gebruikersgemak. Tijdens de ontwikkeling van deze nieuwe helm is echt rekening gehouden met de motorrijders die wat lange ritten maken of de helm dagelijks gebruiken. Zoals te lezen in de specificaties hierboven is de helm van alle gemakken voorzien. Zo wordt er standaard een Pinlock lens meegeleverd waardoor het vizier niet meer beslaat. De uitsparingen voor brildragers is ook slim bedacht, zo kan je makkelijk je bril ophouden zonder dat deze shots en scheef komt te zitten. Ook het zonnevizier zorgt voor extra comfort. Deze is met een schuifje achterop de helm eenvoudig naar beneden te klappen als de zon fel is of laag staat.

Tot slot zorgt het lage gewicht van de helm ook voor extra comfort. Doordat de helm relatief licht is komt er minder druk op je nek te staan tijdens het rijden. Vooral voor de motorrijders die flink doorrijden kan een lichte helm extra comfortabel zijn.

Review video

 

Beschikbaarheid en prijs Caberg Droid

De Caberg Droid komt in zes verschillende kleuren. Uiteraard in de matzwarte kleur, maar ook in hoogglans wit, fluoriderend geel, gun metal, en in twee subtiele prints op basis van zwart.

Prijzen van de Caberg Droid beginnen bij ons op 224 euro voor de standaardkleuren. In fluogeel en in de prints is hij 242 euro.

Bestel de Caberg Droid hier of kom langs in één van onze motorkledingwinkels om hem te passen.

2020-10-30 15:03:01
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen