Pinlock vizieren

Met een Pinlock vizier is een beslagen vizier voor eens en altijd verleden tijd. Dit is een flexibel viziertje die aan de binnenkant van het helmvizier geplaatst kan worden. Zo creëer je als het ware een dubbelglas idee, waardoor het temperatuurverschil tussen binnen- en buitenkant van het vizier niet meer zo groot is. Bekijk direct ons aanbod.

Producten 1-28 van 38

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Wat is een pinlock vizier?

De Pinlock lens bestaat uit een organisch en doorzichtig materiaal, voorzien van een siliconen randje. Deze lens wordt met behulp van twee pinnetjes aan de zijkanten van het helmvizier bevestigd. De siliconen rand zorgt ervoor dat de lens luchtdicht wordt afgesloten. Tussen de Pinlock lens en het vizier bevindt zich nu een dun laagje lucht. Deze luchtkamer werkt vergelijkbaar met het dubbel glas principe. Het temperatuurverschil tussen binnen- en buitenkant van het vizier wordt op deze manier klein gehouden. En precies dat zorgt ervoor dat je vizier gewoon gesloten kan blijven, ook tijdens koude en vochtige dagen.

Een Pinlock vizier gaat gemiddeld zo'n 2 jaar mee, bij intensief gebruik kan de levensduur minder zijn. Met de lens geïnstalleerd lijkt het alsof een beslagen vizier nooit heeft bestaan. Tegenwoordig worden veel helmen standaard met Pinlock in de doos geleverd. Als je niet overtuigd bent, probeer het dan zelf eens.

pinlock clear versus dark smokepinlock clear versus yellow

Pinlock vizier monteren

Veel nieuwe helmen worden standaard geleverd met een Pinlock vizier in de doos. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de Pinlock in het vizier zetten. De makkelijkste manier om dit te doen is door eerst het vizier van je helm af te halen. De meeste helmmerken hebben een snelsluiting voor de vizieren, waardoor dit vrij eenvoudig zou moeten gaan. Haal vervolgens de Pinlock uit de verpakking en kijk goed aan welke kant de siliconen rand zit. Raak deze rand niet aan, en leg de Pinlock ook niet neer op deze rand, deze is namelijk nogal gevoelig. De openstaande rand moet tegen de binnenkant van het vizier aankomen.

Pak nu het losse vizier en zet de ene kant in je zij, buig vervolgens met je hand het vizier zo recht mogelijk. Aan beide uiteindes van het vizier zit een pinnetje, hier moet de Pinlock in geklikt worden. Het makkelijkst is als je de Pinlock eerst in het pinnetje het dichtst bij je zij klikt. Hou ondertussen het vizier zo recht mogelijk en klik de Pinlock in het andere pinnetje vast. Waarschijnlijk staat de Pinlock nu een beetje bol. Leg het vizier op tafel en duw de Pinlock tegen de binnenkant aan. Check even of hij overal goed tegen het vizier aangesloten zit, en klaar.

Zit de Pinlock niet strak aangesloten op het vizier? Probeer dan de beide pinnetjes die de Pinlock klem houden een beetje te verstellen. Dit geeft het Pinlock vizier meer ruimte waardoor hij wel helemaal kan aansluiten.

Dankzij deze video wordt het monteren van je Pinlock helemaal eenvoudig:

De oorsprong van het Pinlock vizier

Derek Arnold is een Engelse uitvinder die het probleem van een beslagen vizier aan den lijve ondervond. Ruim twintig jaar geleden tijdens een race op het TT Circuit van Assen deed hij zijn inspiratie op om dit probleem voor eens en altijd de wereld uit te helpen. Coureurs gebruikten in het vochtige Assen losse plakvelletjes aan de buitenkant van het vizier om deze zo schoon en onbeslagen te houden.

Hij ging er mee aan de slag en ontwikkelde iets vergelijkbaars, maar dan voor aan de binnenkant van de helm. Dit concept groeide uit tot het Pinlock systeem dat we vandaag de dag kennen. Inmiddels doet Arnold met bijna ieder helmenmerk zaken en is het anti-beslaansyteem niet meer weg te denken uit de motorwereld. Misschien nog wel een leuk feitje om te vermelden, de Pinlock vizieren worden in Nederland ontwikkeld en gemaakt, om vervolgens over de hele wereld verspreid te worden.

Ons complete aanbod helm accessoires

Ontdek onze uitgebreide collectie helm accessoires. Voordeelhelmen.nl heeft voor ieder wat wils, van vizieren tot pinlocks, van oordoppen tot schoonmaakproducten. Profiteer van een compleet aanbod helmen, 100 dagen retourrecht en advies van onze experts. Bestel direct online of kom langs in een van onze winkels.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen