INSPIRATIE: 5 vette replicahelmen die jij nog niet kende

We kennen allemaal de replicahelmen van Valentino Rossi. Maar er zijn veel meer gave replica’s die veel minder bekend zijn, maar daarom niet minder bijzonder. Uit de uitgebreide helmencollectie van Voordeelhelmen heb ik vijf replica helmen geselecteerd die wat meer aandacht verdienen.

 

1. X-Lite X-802RR - Chaz Davies WSBK SEPANGChaz Davies

De Engelsman Chaz Davies rijdt voor het Ducati-fabrieksteam in de World Superbike. Met zijn Ducati Panigale R rijdt hij regelmatig voor de overwinning. Een goede smaak heeft Davies zeker. Speciaal voor een van zijn lievelingscircuits, het Sepang International Circuit, bracht hij een speciale replica helm uit. Deze kleurrijke creatie is gemaakt op basis van de X802-RR, dé racehelm van X-Lite. Veel rijders in de World Superbike en de MotoGP rijden met deze helm, waardoor er veel praktijkervaring wordt opgedaan. De X802-RR blinkt uit vanwege zijn goede ventilatie, lage gewicht en grote vizier. Perfect dus voor de meest intensieve motorritjes.

2. Shark Race-R PRO Carbon - Johann Zarco Moto2 kampioenJohann Zarco

Vorig jaar (2016) werd de Fransman Johann Zarco voor de tweede keer achter elkaar kampioen in de Moto2 klasse. De klasse die net onder de koningsklasse, de MotoGP, zit. Die titel leverde Zarco een promotie naar de MotoGP op, waar hij nu uitkomt voor het Yamaha Tech3 team. Speciaal voor het kampioenschap is er in samenwerking met Shark een unieke replica uitgebracht op basis van de Shark Race-R Pro Carbon. De Race-R Pro is de meest geavanceerde racehelm die Shark maakt en is daarom geoptimaliseerd voor circuitgebruik. Licht, aerodynamisch en supersterk.

Shark Race-R Pro Zarco replica

3. AGV Corsa R – Guy Martin Isle of Man replicaGuy Martin

Guy Martin, een legendarische straatracer zonder angst. De Brit doet al sinds 2004 mee aan de Isle of Man TT, de extreemste motorrace ter wereld. In zijn vrije tijd is Guy vrachtwagenchauffeur. Iets dat hij veel liever doet dan presenteren want vorig jaar bedankte hij voor de rol als nieuwe presentator van Top Gear. De AGV Corsa R is na de Pista GP de meest hardcore racehelm in de collectie van AGV. Deze gouden combinatie levert een unieke replicahelm op.

4. Suomy SR SPORT – Andrea Dovizioso MotoGPAndrea Dovizioso

Andrea Dovizioso is de trouwe kracht in het Ducati-fabrieksteam. Regelmatig strijdt de Italiaan mee voor de overwinning in de MotoGP. Dovizioso rijdt als enige in de MotoGP met een Suomy helm en dat maakt deze replica zo bijzonder. De SR is de is de nieuwste helm in het topsegment van Suomy. De helm is extreem licht (1200 gram) en geoptimaliseerd voor perfecte aerodynamica.

 

5. Arai RX-7V – Kenny Roberts helmKenny Roberts

Kenny Roberts is misschien wel dé icoon voor de motorsport. De Amerikaan won vanaf 1978 drie keer het wereldkampioenschap wegrace (toen nog 500cc 2-takt). Tegenwoordig zijn de iconische Roberts kleurstellingen (geelwitte blokken) weer terug te vinden op de nieuwste Yamaha-motoren. De Arai RX-7V is het topmodel van Arai. Met veel rijders in de MotoGP en in de Formule1 heeft Arai extreem veel ervaring met het ontwikkelen van racehelmen in huis waardoor de kwaliteit van een RX-7V van een ongekend niveau is. Deze Kenny Roberts replica is verkrijgbaar in geel en rood.

2020-10-30 15:01:00
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen