Racehelm

Op zoek naar een racehelm? Hier vind je uitsluitend racehelmen waarmee je zonder problemen het circuit op mag gaan. Alle racehelmen beschikken over een sterke buitenschaal van glasvezel of een combinatie met andere sterke materialen. Ontdek nu ons aanbod.

Producten 1-28 van 381

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Veilig racen met je motor op het circuit

Racehelmen zijn speciaal ontwikkeld om je als coureur zo goed mogelijk te beschermen tijdens extreem hoge snelheden op het circuit. Een racehelm is dan ook altijd een integraalhelm, omdat een integraalhelm uit één geheel is gemaakt. Een systeemhelm bijvoorbeeld bestaat uit twee delen en heeft daarom ook meteen een zwak punt. Bij extreme krachten kan de helm open springen, waardoor je met je gezicht de grond kan raken.

Een racehelm beschikt ook over een vizier die geschikt is om genoeg zicht te hebben wanneer je voorover gebogen achter je kuip ligt. Systeemhelmen hebben dat bijvoorbeeld niet omdat die gemaakt zijn om veel zicht te hebben als je rechtop zit.

Een racehelm met DD-sluiting

Een racehelm beschikt altijd over een DD-sluiting en niet over een snelsluiting die je in veel helmen tegenwoordig ziet. De reden daarachter is dat een snelsluiting open kan springen wanneer er heel veel kracht op komt te staan (bij een crash) en dat kan niet bij een DD-sluiting. Om die reden zie je een snelsluiting ook vooral bij de goedkopere helmen integraalhelmen en bij tourhelmen (systeemhelmen).

De helmschaal van een racehelm

Aangezien racehelmen alles te maken hebben met veiligheid, is het van belang dat de helmschaal van een sterk materiaal gemaakt is. Bijvoorbeeld van glasfiber of een combinatie (composiet) van materialen zoals carbon, aramide en fiber. Dit zorgt voor een hele sterke en lichte buitenschaal, met als resultaat dat er een zo goed mogelijk dempende binnenschaal gebruikt kan worden.

Ontdek alle motorhelmen

Heb je niet gevonden wat je zocht? Verken dan onze diverse selectie motorhelmen. Bij Voordeelhelmen.nl vind je een breed aanbod helmen, van integraal tot systeemhelmen. Geniet van gratis verzending vanaf €75, 100 dagen retourrecht en deskundig advies. Bestel nu je helm online of bezoek onze winkels.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen