Onderhoudsmiddelen motorhelm

Verleng de levensduur van je helm door hem goed te onderhouden. Lees direct onze onderhoudstips voor het schoonmaken van je motorhelm of bekijk ons aanbod onderhoudsmiddelen.

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Binnenvoering helm wassen

De meeste motorhelmen hebben een uitneembare binnenvoering die je kunt wassen in de wasmachine. Check even het labeltje van de voering en de wangkussens voor de wasvoorschriften. Over het algemeen wordt het aangeraden om de voering niet hoger dan 30°C te wassen, en om de voering ook niet in de droger te gooien. De reden hiervoor is dat de voering daar eventueel door zou kunnen krimpen, waardoor de helm niet meer goed op je hoofd zal passen. Je kunt de binnenvoering ook eventueel een zacht handwasje geven.

Mocht de voering niet uitneembaar zijn, dan kun je deze alsnog afnemen met een natte doek. Voor de frisheid van de helm kun je ook eventueel textiel schuim op de binnenvoering spuiten en laten inwerken, dit zorgt voor een frisse geur.

Vizier helm schoonmaken

Om je helm vizier mooi schoon te krijgen kun je het beste een zacht microvezel doekje gebruiken. Hiermee voorkom je dat je het vizier bekrast. Gebruik schoon water of eventueel vizierreiniger voor het verwijderen van vuil op het helmvizier. Het gebruik van afwasmiddel en zeep wordt afgeraden. Dit soort middelen laten vaak strepen achter op het vizier, en kunnen het plastic uitharden, waardoor er makkelijker barstjes in kunnen komen.

Achter het vizier bevindt zich een rubberen rand. Deze rand zit hier om als isolatierand te functioneren op het moment dat het vizier gesloten wordt. Het materiaal van deze rand moet eens in de zoveel tijd (+- elke 6 maanden) worden ingesmeerd met siliconenvet, om zo te zorgen dat het niet uitdroogt. Het gevolg van uitdrogen is dat het vizier bijvoorbeeld kan gaan lekken. Het invetten geldt ook voor het vizier mechanisme waaraan het vizier bevestigt wordt.

Buitenschaal helm schoonmaken

Verwijder viezigheid aan de buitenschaal van je helm met schoon water en een zachte doek (bij voorkeur een microvezel doekje). Zo’n microvezel doekje is zeer zacht en zal de helm ook niet beschadigen of bekrassen. Zorg dat je doek voldoende water heeft opgenomen, maar dat ‘ie niet zeiknat is, en begin eerst even met de helm zachtjes af te nemen met het doek. Wij raden je aan om alle werkzaamheden aan je motorhelm uit te voeren op een zachte ondergrond, bijvoorbeeld op een helmkussen.

Als je op de helmschaal geen zand en dergelijke meer kunt zien, kan je beginnen met wat steviger te poetsen, anders wrijf je het namelijk in de lak. Een mooie manier om de helm helemaal als nieuw te laten blinken is door een helmpoetsmiddel als laatst aan te brengen.

Helm bewaren

Als je even een tijdje niet rijdt, bijvoorbeeld in de winter, is het verstandig om de motorhelm in de helmhoes op een koele en donkere plek te bewaren. Zet de helm nooit op zijn kop weg en laat er ook geen (natte) handschoenen in zitten, anders blijft de voering vochtig en kan hij gaan rotten.

Ons complete aanbod helm accessoires

Niet precies gevonden wat je zocht? Ontdek dan onze uitgebreide collectie helm accessoires. Voordeelhelmen.nl heeft voor ieder wat wils, van vizieren tot pinlocks, van oordoppen tot schoonmaakproducten. Profiteer van een compleet aanbod helmen, 100 dagen retourrecht en advies van onze experts. Bestel direct online of kom langs in een van onze winkels.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen