Oordoppen motor

Motor oordoppen van topkwaliteit bieden jou de gemoedsrust om zorgeloos te blijven rijden zonder gehoorbeschadiging. Hoe goed je helm ook beschermd is tegen windruis en hoe stil hij misschien ook mag zijn, toch is het verstandiger voor jou en je passagier om wel oordoppen te dragen om optimaal te genieten van je motorritjes en je oren goed te beschermen tegen oorsuizen en gehoorschade!

11 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Oordoppen op de motor, de beste keuze in gehoorbescherming voor op de motor

Met goede motor oordoppen kun je zorgeloos motorrijden zonder gehoorbeschadiging. Veel mensen onderschatten het gevaar van het geluid van de wind. In een gemiddelde helm kan het geluidsniveau oplopen tot 100 dB, wat vergelijkbaar is met het geluid van een werkende cirkelzaag. Het risico op gehoorbeschadiging bij 100 decibel treedt al op na slechts 15 minuten blootstelling. Naast het beschermen tegen hoge snelheden, helpen motor oordoppen ook bij lagere snelheden, zodat je geconcentreerder kunt rijden.

Bij ons vind je de meest prominente merken op de markt qua gehoorbescherming op de motor, zoals Alpine gehoorbescherming en Pluggerz voor oordoppen op maat. Deze merken zijn specialist op het gebied van geluiddempende oordoppen, ideaal voor een comfortabele motorrit.

Het belang van goede gehoorbescherming op de motor

Gehoorbescherming op de motor is belangrijk om verschillende redenen:

  • Geluidsniveaus: Motoren produceren doorgaans aanzienlijke geluidsniveaus, vooral op hogere snelheden. Blootstelling aan langdurig lawaai op deze niveaus kan gehoorbeschadiging veroorzaken.
  • Veiligheid: Overmatig lawaai kan afleidend zijn en je vermogen om verkeerssignalen en waarschuwingen van andere weggebruikers te horen belemmeren.
  • Comfort: Het constante geluid van wind en motoren kan vermoeiend zijn tijdens lange ritten. Gehoorbescherming kan helpen om vermoeidheid te verminderen.
  • Gehoorverlies voorkomen: Regelmatige blootstelling aan windgeruis en motorgeluid zonder gehoorbescherming kan leiden tot permanent gehoorverlies.

Daarom is het verstandig om gehoorbescherming te dragen tijdens het motorrijden. Er zijn speciale oordoppen en headsets ontworpen om effectieve bescherming te bieden zonder de communicatie of het bewustzijn van de omgeving ernstig te belemmeren. Hierdoor kun je zowel je gehoor beschermen als veilig en comfortabel genieten van je motorrit.

Onderhoud van je motor oordoppen

Om je motor oordoppen in goede staat te houden, reinig je ze regelmatig met een mild sopje en warm water. Je kunt ook speciale ear spray gebruiken. Bewaar ze op een schone, droge plaats, bij voorkeur in een opbergdoos. Controleer de oordoppen op tekenen van slijtage en vervang ze indien nodig. Zorg ervoor dat de oordoppen nog steeds goed in je oren passen. Houd de bijbehorende opbergdoos ook schoon. Controleer af en toe of de geluidsreductie nog effectief is.

Ons complete aanbod helm accessoires

Niet precies gevonden wat je zocht? Ontdek dan onze uitgebreide collectie helm accessoires. Voordeelhelmen.nl heeft voor ieder wat wils, van vizieren tot pinlocks, van oordoppen tot schoonmaakproducten. Profiteer van een compleet aanbod helmen, 100 dagen retourrecht en advies van onze experts. Bestel direct online of kom langs in een van onze winkels.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen