5 redenen waarom je niet naar de motorbeurs hoeft voor een goede deal

Het zal je waarschijnlijk niet ontgaan zijn, maar deze week staat de Motorbeurs Utrecht weer op het programma. Traditiegetrouw het startsein voor het nieuwe motorseizoen. Maar ook traditiegetrouw het moment om voordelig een nieuwe motor-outfit te scoren. Talloze kraampjes met sterk afgeprijsde helmen, handschoenen, motorjassen en broeken, sloten en heel veel accessoires.

Leuk al die kraampjes, maar ik geef je vijf redenen waarom je niet per se naar de motorbeurs hoeft voor dat ene koopje of een goede deal voor je nieuwe helm.

5. Veel te druk

De motorbeurs is een van de leukste motorevenementen van het jaar, maar het is altijd veel te druk om fatsoenlijk de getoonde aanbiedingen rustig door te nemen en te vergelijken. Dat geeft bij mij het shoppen op de motorbeurs een overhaast en gestrest gevoel. Niet echt ideaal als je gaat kijken voor nieuwe motorspullen, die je jarenlang trouwe dienst moeten gaan doen.

4. Ouwe meuk

Ouwe meuk klinkt misschien wat negatief, maar heel veel motorspullen die je op de motorbeurs ziet liggen gaan al zeker een paar jaartjes mee. Vaak zijn het restpartijen die worden opgekocht omdat de fabrikant ze aan de straatstenen niet kwijtraakt. En dat is niet voor niks. Vaak zijn de gebruikte technieken al verouderd en de kleurtjes de minst gewilde. Voor de nieuwste collectie tegen een goede prijs hoef je dus niet naar de beurs.

3. Geen ruimte om rustig te passen

Valt een beetje samen met punt vijf zoals hierboven beschreven. Omdat het zo druk is heb je ook geen ruimte en tijd om je mogelijk nieuwe outfit in alle rust te bestuderen. Niet ideaal, aangezien deze items wel moeten voldoen aan jouw rijstijl. Er is niks vervelender dan een flinke uitgave doen en er na drie ritjes achter komen dat je aankoop helemaal niet zo chill blijkt als van tevoren gedacht.

2. Geen deskundig advies

En omdat je graag wil dat je nieuwe helm, jas of handschoenen voldoet aan jouw verwachting, is deskundig advies geen overbodige luxe. Er zijn nogal wat verschillende soorten helmen en motorkleding verkrijgbaar. En als het blijkt dat jij in weer en wind rijdt, maar je zojuist een lekker luchtig jasje voor in de zomer hebt afgerekend, is dat natuurlijk zonde van je geld.

1. Niet goedkoper

Tot slot, het laatste en misschien wel het belangrijkste puntje: de prijs. Hoe weet je zeker dat je daadwerkelijk een goede deal hebt gemaakt? Is 100 euro wel echt een goede prijs voor de jas die je hebt gezien? Zeker weten doe je dat nooit, maar op de beurs is er geen vergelijkingsmateriaal voor handen. Misschien is die jas wel van een dusdanige matige kwaliteit dat 100 euro nog teveel is. Vaak blijken de ‘stunt’prijzen op de beurs helemaal niet zo krankzinnig laag als men doet vermoeden.

Wat je beter kan doen:

Je zou het haast niet verwachten, maar voor deze vijf redenen hebben we bij Voordeelhelmen de oplossing. Van dinsdag 18 februari tot en met dinsdag 25 februari hebben we flinke beurskorting. Nagenoeg alles is in die week met 20% korting zeer scherp geprijsd. Zowel op de website als bij ons in de winkel.

Zo kan je in alle rust vergelijken, prijzen checken, vragen om deskundig advies, passen en indien niet goed gewoon weer retour sturen. Beter toch?


 

2020-10-30 14:42:00
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen