KEUZEHULP: mijn 3 favoriete motorjeans

Als je opzoek bent naar een motorjeans, weet je hoeveel keuze er is. Maar hoe kies je de beste jeans, die ook nog leuk geprijsd is? We helpen je met de top 3 favoriete motorjeans van dit moment.

Rev’it Alpha

De Rev'it Alpha heeft veel weg van een chino en ziet er daarom erg netjes uit. Hij is daarom ook geschikt voor zakelijke rijders of stijlvolle bikers die graag goed voor de dag komen. Hij is trouwens in het zwart verkrijgbaar.

Qua pasvorm kent Rev’it drie varianten: Loose fit, Regular fit en Tapered fit. De Rev’it Alpha is voorzien van de Regulair fit. Dat wil zeggen dat de pijpen recht aflopen. In de video kan je zien hoe je jeans bij mij zit.

Wat veiligheid zit je bij Rev’it goed. Zelf beweren ze dat hun jeans slijtvaster zijn dan leren motorbroeken. Hoe dat werkt? De buitenlaag is versterkt met een Corduravezel. Die zorgt ervoor dat de gehele buitenkant van jeans een stuk slijtvaster is dan een gewone jeansstof. Aan de binnenkant zijn billen en knieën voorzien van extra slijtvast materiaal. Dit materiaal heet PWR|Shield en lijkt op Kevlar. Alleen deze variant kan wél tegen water waardoor de jeans gewoon te wassen is. Knieprotectie wordt verzorgd door de flexibele Seesmart CE-1 matjes.

De Rev’it Alpha is nu van 199,99, afgeprijsd voor 175,-.

Blauer Kevin

De Kevin van het Amerikaanse merk Blauer is een jeans die opvalt vanwege zijn fijne pasvorm. Deze jeans zit zoals gewone jeans die je dagelijks gebruikt. Het verschil: met deze Kevin kan je wél op de motor stappen.

De jeans is voorzien van een tapered pasvorm en sluit daarom mooi aan om je benen. Geen overtollig stof dat in de weg gaat zitten. De broek is trouwens in drie kleuren verkrijgbaar, waaronder een fraaie grijze washing. Hou je niet van grijs? Dan is er keuze voor een lichtblauwe of donkerblauwe.

Wat veiligheid betreft heeft de Blauer Kevin een gewone jeans buitenstof. Aan de binnenkant is de jeans verstevigd met aramide Kevlar. Op de knieën ben je verzekerd van Knox protectie, die uitneembaar is via een handige rits. De jeans is van 219,95 nu afgeprijsd voor 199,-.

Vlogger MotoCamel testte de Blauer Kevin voor ons. Bekijk zijn oordeel in de video.

Rev’it Corona

Tot slot wederom een Rev’it motorjeans. Ditmaal heb ik gekozen voor de Corona. Waarom? Omdat de Corona de uitstekende protectie heeft die ook beschreven staat bij de Rev’it Alpha, en vanwege zijn goede pasvorm.

De Corona heeft net als de Kevin een tapered fit pasvorm. De pijpen lopen taps toe waardoor de broek mooi aansluit. Ook de kleur van de Corona is niet verkeerd. De donkerblauwe washing geeft deze broek de casual klassieke jeans-look.

Verder is bijzonder dat deze jeans is voorzien van Coolmax. Deze vezel zorgt ervoor dat transpiratievocht snel wordt afgevoerd naar de buitenkant, waar het snel kan verdampen.

2020-10-30 15:03:47
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen