Motor sturen

Op zoek naar een motor stuur? Let op dat de hoogte en breedte van het stuur invloed hebben op de zithouding en het comfort tijdens het rijden. Sommige rijders geven de voorkeur aan hogere sturen voor een meer rechtopstaande zithouding, terwijl anderen de voorkeur geven aan lager geplaatste sturen voor een meer sportieve positie. Overweeg wat het meest comfortabel voor jou aanvoelt en zorg ervoor dat de breedte van het stuur past bij je schouderbreedte.

Zoek motorspecifieke onderdelen

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Tips voor het sturen van een motor

  • Plaats je handen op een comfortabele en stevige manier op het stuur. De meeste motorfietsen hebben een stuur met twee handvatten. Plaats je handen zodanig dat je volledige controle hebt over de motor en gemakkelijk de bedieningselementen kunt bereiken, zoals het gas, de remmen en de koppeling.
  • Een goede lichaamshouding is cruciaal bij het sturen van een motor. Zit rechtop met je knieën tegen de tank aan voor een betere stabiliteit. Buig lichtjes naar voren om de windweerstand te verminderen en een betere controle over de motor te hebben.
  • Kijk altijd ver vooruit en anticipeer op het verkeer en de wegcondities. Richt je blik op waar je naartoe wilt en niet op de obstakels waar je bang voor bent. Door vooruit te kijken, kun je vroegtijdig potentiële gevaren identificeren en je manoeuvres dienovereenkomstig aanpassen.
  • Bij het nemen van bochten is het belangrijk om de juiste techniek toe te passen. Verminder je snelheid voordat je de bocht ingaat en kies de ideale lijn om de bocht te nemen. Leun je lichaam lichtjes in de bocht, houd je ogen gericht op het punt waar je naartoe wilt en doseer het gas en de remmen gelijkmatig.
  • Het beheersen van het sturen van een motor vereist oefening en ervaring. Begin op rustige wegen en oefen verschillende manoeuvres, zoals het maken van bochten, het veranderen van rijstrook en het uitvoeren van noodstops. Met de tijd en de praktijk zul je je vaardigheden verbeteren.
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen