Keuzehulp: vijf beste systeemhelmen onder de 150 euro

Je bent opzoek naar een systeemhelm, maar je hebt geen onbeperkt budget. In dat geval heb ik drie systeemhelmen geselecteerd met een prijskaartje onder de 150 euro. Het zijn de vijf beste systeemhelmen die je in mijn optiek voor dit budget kan kopen.

-

1. LS2 Strobe

De LS2 FF325 Strobe (kortweg Strobe) is een helm met misschien wel de beste prijs/kwaliteitverhouding die ik ken. Dat komt onder andere door zijn uitstekende pasvorm en zijn solide bouw. De helm voelt stevig en degelijk aan. Misschien heeft het er mee te maken dat de makers van de Strobe zich hebben laten inspireren op de Schuberth C3 Pro (4x zo duur). De helm komt in twee maten buitenschaal, met een geïntegreerd zonnevizier, voorbereid op Pinlock, anti-kras vizier en met uitneembare binnenvoering.

De LS2 FF325 Strobe is van €139,90 nu afgeprijsd naar €129,- (in matzwart en wit). Beschikbaar in matzwart, fluogeel en hoogglans wit.

2. MT Atom SV

Ook de nieuwe MT Atom SV kent een hoge prijs/kwaliteitverhouding. Waar de Strobe gebaseerd is op de Schuberth C3, hebben de makers van de MT Atom goed gekeken naar de Shoei Neotec (€499). De helm zit goed in elkaar en het openen van het vizier en kinbak gaat erg soepel. Ook de schuifjes van de ventilatiekanalen gaan heel solide open en dicht. De helm is uitgerust met een geïntegreerd zonnevizier, snelsluiting en uitneembare binnenvoering.

De MT Atom SV is nu te bestellen voor €119,90 (was €149,90). Beschikbaar in matzwart, hoogglanszwart en titanium.

3. Premier Thesis

De Premier Thesis een systeemhelm met een cool design. Deze Italiaanse helm ziet er sportief en agressief uit. Daarnaast komt de Thesis met een geïntegreerd zonnevizier, die makkelijk te bedienen is met een schuifje aan de zijkant van de helm. De binnenvoering is volledig uitneembaar, wasbaar en antibacterieel behandeld.

Normaal kost de Premier Thesis €159,00, maar we hebben ‘m nu in de aanbieding voor €143,10. Beschikbaar in matzwart.

5. Beon B702 Reverse

Een zeer opvallend design heeft de Beon B702 Reverse. Het kinstuk van deze systeemhelm kan helemaal naar achter geklapt worden waardoor hij niet in de weg zit. Daarnaast ziet het er natuurlijk veel vetter uit.

We kennen dit design van de bekende Roof Boxer. Echter is de Beon B702 een stuk voordeliger geprijsd. De helm komt standaard met een licht spiegelend vizier. Beschikbaar in matzwart en in zwart/rood. Vanaf €139,95.

5. Shark Openline

Het zou goed kunnen dat je nog nooit van bovenstaande helmmerken hebt gehoord. Dat geldt echter niet voor het Franse Shark. Dit A-merk biedt ook een systeemhelm aan in de prijsklasse onder de 200 euro. De Shark Openline is een complete systeemhelm die komt met geïntegreerd zonnevizier, snelsluiting, uitneembare en wasbare binnenvoering en antikras vizier. Daarnaast is dit de enige helm van de vijf die met een standaard Pinlock-vizier in de doos komt.

De Shark Openline komt in zes verschillende kleuren (van matzwart tot fluogeel). Prijzen zijn beginnen bij 134,- voor de hoogglanszwarte kleur.               

2020-10-30 15:03:00
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen