Kevlar motorbroeken

Een kevlar motorbroek ziet er uit als een normale motorjeans, maar beschermt je ook goed bij een val of glijpartij. Je draagt dit type broek vooral in de zomer. Ontdek direct onze collectie.

11 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Waarom kies je voor een kevlar motorbroek?

Kevlar heeft de eigenschappen dat het tijdens, maar ook na het rijden lekker zit, een hoog smeltpunt heeft en daardoor ook slijtvast is. Vooral de slijtvastigheid en het hoge smeltpunt van 400 tot 500 graden komen van pas bij een eventuele glijpartij. De broek zit over het algemeen hetzelfde als een spijkerbroek, zeker wanneer je de eventuele protectie delen eruit haalt. Ook ziet de motorjeans er uit als een normale spijkerbroek.

Nadelen van een kevlar motorbroek

Er kleven helaas ook wat nadelen aan een kevlar motorbroek: het is eigenlijk alleen geschikt in de zomer en bij mooi weer. Ook moet je een kevlar motorbroek na 3 jaar vervangen door slijtage van de stoffen waar het kevlar mee verwerkt is. Na een flinke schuiver raden we je ook aan de motorjeans te vervangen.

Waar wordt kevlar nog meer voor gebruikt?

Kevlar is één van de soorten aramidevezels. Andere toepassingen van deze vezels zijn kogelwerende vesten, brandwerende kleding en zeilen.

Bekijk onze complete collectie motorbroeken

Staat je gewenste item er niet tussen? Neem dan een kijkje bij onze uitgebreide selectie motorbroeken. Of je nu een broek zoekt voor het zomer- of winterseizoen, in casual of retro look, kleine of grote maat, wij hebben het. Geniet van gratis verzending, 100 dagen retourrecht en deskundig advies. Aarzel niet langer en bestel je motorkleding online of bezoek een van winkels.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen