Motorpak

Als je op zoek bent naar een nieuw motorpak, wil je natuurlijk dat motorjas en motorbroek perfect bij elkaar passen. Niet elke motorjas heeft namelijk een bijpassende motorbroek en vice versa. Daarom hebben we hieronder een selectie gemaakt van complete motorpakken en alle motorjassen en motorbroeken die je als set kan kopen. Uiteraard kan je zelf ook een combinatie maken tussen een motorjas en motorbroek.

Producten 1-28 van 365

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Een motorpak voor comfort en veiligheid

Elke motorrijder weet dat een motorpak belangrijk is voor zijn of haar veiligheid. Op de motor ben je kwetsbaar en daarom is het van belang dat je jezelf goed beschermt. Je hebt bij motorpakken de keuze uit leer, textiel of kevlar of een combinatie van deze materialen. De keuze van het type materiaal is afhankelijk van de eisen die je stelt aan het motorpak en de wensen die je hebt.

Waar je op moet letten bij het kiezen van een motorpak

Over het algemeen zijn dit de eigenschappen van de verschillende materialen:

  • Leer: minder praktisch omdat je geen tot weinig kleren onder het pak aan moet hebben. Erg comfortabel. Koud bij lage temperaturen. Niet waterdicht (eigenlijk alleen geschikt bij mooi weer). Extreem hoge slijtvastheid. Onderhoudsgevoelig. Wat duurder. Bekijk bijvoorbeeld eens onze motorpakken van Rev'it.
  • Textiel: je kunt gewoon je kleren aanhouden onder je pak. Comfortabel bij uiteenlopende temperaturen, dus het hele jaar te dragen door eventueel uitneembare voering en een membraan. Sluit minder goed aan dan leer. Betere bescherming tegen weersinvloeden. Goede slijtvastigheid. Comfortabel. Praktisch door de aanwezigheid van zakken. Goedkoper dan leer en groter aanbod.
  • Kevlar: Vooral gebruikt in motorbroeken. Minder slijtvast. Alleen te gebruiken bij warm weer, doordat de stof niet winddicht is. Goedkoper dan de andere stoffen. Comfortabel en praktisch in gebruik door het uiterlijk van een spijkerbroek.
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2022 Voordeelhelmen
Contact