Helmen

Een nieuwe helm uitzoeken is niet altijd even gemakkelijk, maar gelukkig staan wij klaar om jou daar snel en deskundig bij te adviseren! Wij hebben een zeer groot assortiment aan verschillende soorten helmen, zowel voor op de motor als op de scooter en bromfiets.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een helm?

Bij het kopen van een helm let je op een aantal aspecten: veiligheid, de maat en pasvorm, maar ook prijs en uiterlijk. Elk soort helm heeft zo zijn eigen kenmerken en pasvorm. Een nieuwe helm hoort goed strak om het hoofd heen te zitten, een beetje druk op de wangen is dan ook helemaal niet gek. Je kunt jouw helmmaat gemakkelijk zelf opmeten of eventueel laten opmeten door iemand anders met een meetlint. Op onze productpagina's vind je handige maattabellen en uitleg hoe je jouw helmaat opmaat, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Tips bij de aankoop van je helm

Helm maat meten

Helm maat meten

Om erachter te komen welke maat helm je nodig hebt is het belangrijk om je hoofd op de juiste manier op te meten. Ontdek hoe je dit doet.

Je helm maat meten

Verschillende soorten helmen

Soorten helmen

Om een beetje orde in de helmenchaos te scheppen leggen we je uit wat de verschillen zijn tussen de belangrijkste soorten helmen.

Alles over de soorten helmen

Helm sluitingen

Helm sluitingen

De 2 soorten sluitsystemen voor kinbanden die het meest gebruikt worden zijn de snelsluiting en de dubbel-D-sluiting. We leggen ze voor je uit.

Dubbel-D of snelsluiting?

Wat is een veilige helm?

Om de veiligheid en betrouwbaarheid van een helm te bepalen zijn er Europese keurmerken. Alle motorhelmen op onze site zijn gekeurd volgens de ECE 22.05 of 22.06 norm, tenzij anders vermeld staat. En onze speed pedelec helmen zijn NTA 8776 goedgekeurd. Deze keuringen geven aan dat de helmen (in het Engels ook wel ‘helmets’) voldoen aan de minimum veiligheidseisen.

Een helm is zeer belangrijk voor je bescherming: het is dan ook niet voor niets dat een helm verplicht is op de openbare weg in Nederland.

Waarom koop ik mijn helm bij Voordeelhelmen?

Wij zijn de helmenspecialist van de Benelux en hebben een ruime collectie motorhelmen, scooterhelmen, brommerhelmen en snorfietshelmen. Een nieuwe helm koop je dan ook bij Voordeelhelmen. Bekijk ons volledige assortiment online, shop per type of stijl en ontdek direct onze scherpe prijzen.

Ben je op zoek naar een speciale aanbieding? Dan kun je terecht in onze motorhelmen outlet. Hier bieden we helmen aan van oudere collecties, restpartijen en laatste maten.

Wij hebben een ruim assortiment voor je klaar liggen in onze één van onze winkels. Zit jouw nieuwe scooterhelm niet lekker of vloekt de matzwarte kleur van jouw nieuwe Shoei jethelm bij jouw motor? Wij hanteren een 100 dagen retourrecht en je kunt de helm zelfs gratis retourneren boven de €200. Bestel dus nu online jouw helm bij Voordeelhelmen, of kom langs in onze winkel.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen