INSPIRATIE: 5 bijzondere retrohelmen

Je hebt een caferacer, bobber, tracker, scrambler of ander zelfbouwsel. Dan kan een bijpassende motorhelm natuurlijk niet ontbreken. Om wat inspiratie op te doen heb ik vijf bijzondere retrohelmen (integraal) geselecteerd die goed bij jouw motor zouden kunnen passen.

1. Biltwell Gringo (S)

Een van de bekendste retrohelmen is de Biltwell Gingo (S). Wat deze helm zo bijzonder maakt is zijn universele pasvorm, voor bijna iedereen zit de Biltwell Gringo lekker. Daarnaast is dit een retrohelm die goed te betalen is. Voor nog geen tweehonderd euro heb je een van de vele vette printjes. Nadeel van de gewone Gringo is dat hij geen vizier heeft. Gelukkig is er daarom de Gringo S beschikbaar. Een nostalgische motorhelm met vizier dat met behulp van een klassiek drukknoopje kan worden vastgezet. Let op; alle Gringo helmen zijn enkel DOTT gekeurd en niet ECE. Dat betekent dat deze helmen officieel niet zijn goedgekeurd voor gebruik binnen Europa. In de praktijk is de DOTT-keuring vergelijkbaar met de ECE keuring dus doet de Biltwell Gringo qua veiligheid niks onder.

Biltwell Gringo – v.a. €154,95

2. Premier Trophy

Premier is een Italiaans merk met een rijke historie. In 1956 werd het merk opgericht in de VS, in 1987 verhuisde het complete bedrijf naar Italië. Namen als Phil Read en Franco Uncini reden met Premier helmen. Vanwege de rijke historie was Premier een van de eerste die zijn retrohelmen weer nieuw leven in blies. Een van de mooiste uit de collectie is de Premier Trophy. Een full-face helmen in de klassieke vorm. De helm loopt wat vierkant af van onder, is voorzien van mooie leren stiksels aan de binnenkant en wordt standaard geleverd met een simpel maar elegant viziertje. Beschikbaar in diverse gave prints.

Premier Trophy - €242,10

3. DMD Seventy Five

Een ode aan de jaren ’70. Dat is de DMD Seventy Five. De jaren dat de wegracerij haar hoogtijdagen beleefde kunnen nu herleefd worden met deze iconische DMD helm. Herkenbaar is de spitse neus en het pilotenbrilvormige gezichtsveld. Met de drie drukknopen op de voorkant van helm is eventueel ook nog een vizier te bevestigen De DMD Seventy Five is beschikbaar vier mono-kleuren.

DMD Seventy Five – v.a. €361,37

4. Blauer 80’s

Vorig jaar ging het Amerikaanse Blauer zich mengen in de steeds populairder wordende retro-scene. Hun pareltje: de Blauer 80’s. Een prachtige integraalhelm die op zijn beurt verwijst naar de jaren ’80. De vorm van de helmschaal, het simplistische vizier en de gave kleurstelling zorgen daar voor. Het rood/oranje/geel doet meteen denken aan nostalgische tijden waarin enkel stoere jongens op hun 2-takt racers de straten onveilig maakten. De composiet buitenschaal zorgt voor een extreem laag gewicht van slechts 1100 gram.

5. Nexx XG100

De laatste in deze lijst is de Nexx XG100. Een klassieke integraalhelm, beschikbaar in heel veel opvallende prints. Bijzonder aan de Nexx XG100 is zijn kleine vizieropening. Dit geeft de helm een retro-racelook terwijl er voldoende zicht blijft om het verkeer in de gaten te houden. Ook opvallend is het meegeleverde vizier. Het half getinte klas zit met twee elastieken aan de zijkant vast met twee drukknopen. Misschien niet de meest praktische oplossing, maar het ziet er zeker gaaf uit!

Nexx XG100 – v.a €270,-

 

Bekijk ook ons complete aanbod retrohelmen.

2020-10-30 15:01:00
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen