Stille motorhelmen

Op zoek naar de stilste motorhelm? De stilste systeemhelmen zijn op dit moment de Schuberth C5 en de Shoei Neotec 2. Deze helmen produceren bij een snelheid van 100km/h nog steeds zelfs rond de 80 decibel aan geluid. Dat is nog steeds genoeg lawaai om gehoorschade van te krijgen. Oordoppen op de motor zijn daarom altijd sterk aan te raden, ongeacht hoe stil je helm zou moeten zijn.

Producten 1-28 van 48

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Hoe zorg je voor een stille motorhelm?

Een helm zal helaas altijd lawaai maken - tenzij je op een Honda Goldwing rijdt met een windscherm zo groot dat het lijkt alsof je in de auto zit, dan valt het namelijk nog wel mee. Verder zal je op bijna elke motor met elke helm last hebben van windgeruis.

Een nieuwe helm die de juiste pasvorm heeft voor jouw hoofd zal altijd stiller en comfortabeler zijn dan een oude helm van 5 jaar oud. Je zult merken dat je met de juist passende helm veel minder vermoeid aan zult komen op je plaats van bestemming. Dat heeft ermee te maken dat de helm nu weer veel beter aansluit rondom je hoofd en ook stabieler blijft op de snelweg. Het is van groot belang dat je de juiste helmmaat neemt om irritaties te voorkomen. Een te grote helm kan veel lawaai maken en erg vervelend zitten op hogere snelheden.

Is een systeemhelm stiller dan een integraalhelm?

Uiteraard zijn niet alle helmen hetzelfde, de verschillende types hebben voor en nadelen. Een jethelm zal altijd meer lawaai maken dan een integraalhelm of systeemhelm vanwege de open voorkant. Je kunt simpelweg stellen dat hoe meer wind er in de helm kan komen hoe luider de helm is. Hoe beter de helm aansluit op jouw hoofd, hoe stiller de helm voor jou zal zijn. Wat ook zorgt voor een stille helm is extra voering aan de onderzijde, waardoor er minder wind aan de onderkant van de helm naar binnen kan komen. Het is dus niet per sé gezegd dat een systeemhelm stiller is dan een integraalhelm.

Belangrijkste factoren voor een stille helm:

  • Integraal/systeemhelm
  • Type helm dat geschikt is voor jouw rijpositie
  • Een windscherm kan de aerodynamica van de helm verstoren
  • Goede pasvorm en juiste maat

Wat is de stilste motorhelm van 2022?

Als je de stilste helm wilt hebben moet je eerst kijken naar wat voor motor je rijdt. Als je een tourmotor hebt kun je ook het beste een tourmodel nemen. Dit komt doordat helmen zijn ontworpen voor verschillende rijposities. Vaak denkt men dat als ze een Schuberth C5 kopen ze helemaal geen last meer zullen hebben van windruis.

Alhoewel de Schuberth C5 op papier en in de windtunnels momenteel de stilste helm op de markt is, hoeft dit in de praktijk niet per se zo altijd te zijn. De Schuberth C5 is uiteraard wel onder ideale omstandigheden getest. Als je op een motor rijdt met een klein kuipje of een windscherm die niet goed te verstellen is, dan zou het zomaar kunnen zijn dat die hele stille Schuberth C5 helm net zoveel herrie maakt als je oude helm. Dat komt doordat je aerodynamica van de helm kan worden verstoord door het windscherm.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen