Stille motorhelmen

Op zoek naar de stille motorhelm? Bij ons vind je de stilste helmen van 2024. Van de Shoei Neotec 3 tot de Schuberth C5. Bekijk direct onze selectie.

Producten 1-28 van 52

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Hoe zorg je voor een stille motorhelm?

Hoe beter een motorhelm aansluit op jouw hoofd, hoe stiller de helm voor jou zal zijn. Een nieuwe helm die de juiste pasvorm heeft voor jouw hoofd zal altijd stiller en comfortabeler zijn dan een oude helm van 5 jaar oud.

Het is van groot belang dat je de juiste helmmaat neemt om irritaties te voorkomen. Je zult merken dat je met de juist passende helm veel minder vermoeid aan zult komen op je plaats van bestemming. Dat heeft ermee te maken dat de helm veel beter aansluit rondom je hoofd en ook stabieler blijft op de snelweg. Een te grote helm kan veel lawaai maken en erg vervelend zitten op hogere snelheden.

Wat is de stilste motorhelm van 2024?

De stilste motorhelmen zijn op dit moment de Schuberth C5 en de Shoei Neotec 3. Hoewel deze helmen op papier en in de windtunnels momenteel de stilste helmen op de markt zijn, hoeft dit in de praktijk niet per se zo altijd te zijn. Deze helmen zijn namelijk onder ideale omstandigheden getest.

Als je de stilste helm wilt hebben moet je eerst kijken naar wat voor motor je rijdt. Dit komt doordat helmen zijn ontworpen voor verschillende rijposities. Met een tourmotor kun je bijvoorbeeld het beste een tourmodel nemen.

Is een systeemhelm stiller dan een integraalhelm?

Het is niet per sé gezegd dat een systeemhelm stiller is dan een integraalhelm. Wel zal een jethelm altijd meer lawaai maken dan een integraalhelm of systeemhelm vanwege de open voorkant.

Je kunt simpelweg stellen dat hoe meer wind er in de helm kan komen hoe luider de helm is. De pasvorm van je helm is daarvoor belangrijk. Wat ook zorgt voor een stille helm is extra voering aan de onderzijde, waardoor er minder wind aan de onderkant van de helm naar binnen kan komen.

Belangrijkste factoren voor een stille helm:

  • Integraal/systeemhelm
  • Type helm dat geschikt is voor jouw rijpositie
  • Een windscherm kan de aerodynamica van de helm verstoren
  • Goede pasvorm en juiste maat

Kun je windgeruis helemaal blokkeren?

Je zal op bijna elke motor met elke helm last hebben van windgeruis. Vaak denkt men dat als ze een stille helm kopen ze helemaal geen last meer zullen hebben van windruis. De stilste helmen, de Schuberth C5 en de Shoei Neotec 3, produceren bij een snelheid van 100km/h nog steeds rond de 80 decibel aan geluid. Dat is nog altijd genoeg lawaai om gehoorschade van te krijgen. Oordoppen op de motor zijn daarom altijd sterk aan te raden, ongeacht hoe stil je helm zou moeten zijn.

Ontdek alle motorhelmen

Heb je niet gevonden wat je zocht? Verken dan onze diverse selectie motorhelmen. Bij Voordeelhelmen.nl vind je een breed aanbod helmen, van integraal tot systeemhelmen. Geniet van gratis verzending vanaf €75, 100 dagen retourrecht en deskundig advies. Bestel nu je helm online of bezoek onze winkels.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen