De Shark Evo-One : de nieuwe knaller van Shark nu al te bestellen bij Voordeelhelmen.nl

Shark Evo-One helm:

Wie een beetje rond heeft gekeken tijdens het motorrijden zal het niet ontgaan zijn: het rijden met helm waarvan het kinstuk naar achteren geklapt kan worden, is helemaal in. Je kunt hierdoor genieten van de voordelen van een open helm of jethelm tijdens mooie dagen en van de bescherming van een systeemhelm tijdens de koudere of natte dagen. Er zijn verschillende fabrikanten die dit type helmen uitbrengen en Shark is er daar één van. Maar niet zo maar een. De Shark Evoline is het slagschip van Shark gebleken! En nu komen ze met een nieuw model: de Shark Evo-One.

Iedereen die Shark kent, zal het beamen: het Franse Shark staat al jaren voor innovatie, kwaliteit en design. Dat zie je aan de zeer succesvolle Shark Evoline, waarin deze drie punten duidelijk naar voren komen. De lat voor Shark lag dus hoog om met haar nieuwe model de Shark Evoline te kunnen overtreffen. Wij vinden dat dit gelukt is met de Shark Evo-One. Deze premium helm gaat de Evoline familie niet gaan vervangen, maar zal te vinden zijn in het hogere segment.

Shark Evoline 3 Arona Kyk Shark Evo-One Krono Mat Kyw

Links de Shark Evoline 3 Arona Kyk in open stand en rechts de Shark Evo-One Krono Mat Kyw in gesloten stand.

Het meest opvallende aan de Shark Evo-One is natuurlijk het kinstuk dat volledig naar achteren te klappen is. Zo maak je in een handomdraai van je systeemhelm een jethelm. De Evo-One van Shark heeft, net als de Evoline een dubbele homologatie, wat betekent dat deze is goedgekeurd als zowel gesloten full-face helm en als jethelm. Het beschikt over een helder antikrasvizier met dubbele Total Vision behandeling en een ingebouwd UV-400 werend zonnevizier. Deze helm is uit te rusten met het volledig geïntegreerde Sharktooth Bluetooth systeem om veilig te kunnen bellen, gebruik te maken van je navigatie of te genieten van je muziek. De Sharktooth verkopen wij uiteraard ook en is te vinden in onze webshop. De binnenvoering is uitgerust met Shark EasyFit waardoor deze helm ook gemakkelijk te gebruiken is door brildragers. Verder is de binnenvoering met bamboo extract uitneembaar waardoor deze eenvoudig zelf te wassen is. Hij neemt goed vocht op, dus je bent altijd verzekerd van een droge helm. Gelukkig is de ventilatie van de helm ook aangepast: je hoofd blijft ook in de gesloten stand heerlijk koel dankzij de 3 ventilatie openingen. Deze zijn overigens eenvoudig te openen en sluiten met motorhandschoenen aan.

De specificaties van de Evoline logen er al niet om en deze Evo-One doet er nog een schepje bovenop. Dit zijn de belangrijkste verschillen met de Shark Evoline:

  • Het vizier klapt nu automatisch mee naar beneden wanneer je het kinstuk dicht klapt. Je hoeft nu dus niet meer na te denken of extra handelingen te verrichten wanneer je het kinstuk omhoog of terug naar beneden klapt.
  • De buitenschaal is véél kleiner en compacter geworden. Zelfs zó veel kleiner, dat de buitenschaal van de Evo-One past in die van de Evoline!
  • Het vizier is voorbereid op een pinlock: geen beslagen vizier meer wanneer je in de herfst bij het stoplicht staat te wachten.
  • Het totale gewicht van de helm is naar beneden gebracht. En iedere motorrijder weet dat elke gram minder er één is. Zeker bij langere ritten.

De helm wordt in november geïntroduceerd en is nu al bij ons te bestellen. Hij komt natuurlijk in de standaard kleuren als zwart, mat zwart en wit. Maar Shark heeft ons ook verwend met de schitterende designs van de verschillende Krono en Astor uitvoeringen. De Shark Evo-One wordt geleverd met een winter kit waardoor hij ook prima te gebruiken is tijdens koude dagen, die er helaas aan zitten te komen.

Met de Shark Evo-One kun je genieten van een complete, veilige en zeer functionele helm. En je krijgt ook nog eens 5 jaar fabrieksgarantie, zoals op alle helmen van Shark. Shark heeft met deze helm weer eens laten zien dat ze vooruitstrevend zijn en voortdurend bezig is haar helmen te perfectioneren.

2020-10-30 14:39:55
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen