Beschrijving Schuberth O1 Mat Black 111

De Schubert O1 is een simpele klassieke jethelm - ook wel een ‘potje’ genoemd - zonder poespas, maar wat comfort en design betreft wel degelijk gefabriceerd volgens de modernste technologieen. De aerodynamische buitenschaal van de helm is verwaardigd uit glasvezel en deze buitenschaal komt in drie verschillende maten (XS-S, M-L, XL-XXL), waardoor de helm zo compact mogelijk is (er is immers minder opvulmateriaal in de helm nodig). Impactbescherming komt van de EPS binnenschaal en met een gewicht van zo’n 1100 gram is de helm zeer licht. De luxe binnenvoering is uitneem- en wasbaar, sneldrogend en antibacterieel behandeld. Speciaal voor de brildrager is er wat ruimte in de binnenvoering opengelaten. De helm is vast te maken door middel van een dubbel-D kinbandsluiting.

O1 eigenschappen

Buitenschaal:

  • DFP glasvezel buitenschaal
  • 3 maten buitenschaal
  • Gewicht ± 1100 gram

Veiligheid:

  • EPS binnenschaal
  • Dubbel-D kinbandsluiting
  • ECE goedgekeurd

Comfort:

  • Uitneem- en wasbare binnenvoering
  • Sneldrogend
  • Antibacterieel

Schuberth O1 specs

Meer informatie
MerkSchuberth
ModelO1
KleurstellingMat Black 111
CategorieJethelmen
PinlockGeen pinlock
ZonnevizierNee
TypegoedkeuringECE (goedgekeurd voor bromfiets, scooter en motor)
Let opIndien een helm is voorzien van een vizier, betreft het een helder vizier, tenzij anders vermeld.

Schuberth O1 Mat Black 111 reviews

Schuberth Jethelmen maatbepaling

Bekijk ons youtube filmpje of lees hieronder waar je op moet letten bij het bepalen van je helmmaat.

helmmaat bepalen


Stap 1 – Hoofdomtrek meten

Meet zoals op de afbeelding aangegeven de omtrek van je hoofd op. Je doet dit door een meetlint rondom het hoofd te trekken, net boven de wenkbrauwen en aan de zijkanten boven de oren. Hierbij gaat het erom dat je de grootst mogelijke omtrek van je hoofd meet. Doe om zeker te zijn van de maximale omtrek een aantal metingen op verschillende hoogtes.


Stap 2 – Helmmaat bepalen

In onderstaande tabel staan per merk de helmmaten vermeld die horen bij de hoofdomtrek in centimeters. Zoek jouw gewenste merk, zoek jouw hoofdmaat in de tabel op, en kijk welke helmmaat bij jouw hoofdmaat hoort. Heb je twijfels, of zit je net tussen twee maten in, dan kan je altijd contact met op onze klantenservice opnemen op telefoonnummer 020-760 0807 of via het contactformulier.

Voor kinderhelmen staat er een aparte tabel onder de tabel voor volwassenen.

Koop nooit een gebruikte helm, en leen er ook nooit een van iemand anders. De binnenvoering en beschermende schuimlagen gaan zich naar verloop van tijd aanpassen aan jouw hoofd. Het is daarom ook altijd van belang dat een helm bij aanschaf nauwsluitend rond het hoofd zit.

Een niet goed passende helm mag geruild worden. 

Contact
Copyright VOORDEELHELMEN