Voordeelhelmen motorkleding winkel amsterdam

Waterdichte motorkleding

Producten 1-28 van 417

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Rukka Realer Jacket Black 999
    Rukka Realer Jacket Black 999
    Normale prijs € 1.249,00 Vanaf € 1.061,65

Producten 1-28 van 417

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Goed beschermd met waterdichte motorkleding

Je hebt veel verschillende types waterdichte motorkleding, zo heb je regenjassen en -broeken die je over je normale (niet waterdichte) motorkleding aan doet, maar zijn er ook traditionele waterdichte motorjassen en broeken waarbij je bijvoorbeeld het waterdichte membraan kan verwijderen. De meeste moderne motorkleding is tegenwoordig standaard al uitgerust met een waterdicht membraan omdat het vooral in Nederland erg wisselvallig is. Het verschilt daarin wel weer per model of je zo’n waterdichte laag eruit kan halen of juist niet. Veel motorrijders die het hele jaar door rijden prefereren 3-laags motorkleding omdat je daarmee het beste kan schakelen tussen mooi en slecht weer.

Waterdichte motorjassen

Een waterdichte motorjas is tegenwoordig beter dan ooit, waar je vroeger nog weleens nat kon worden na een kleine regenbui is dat nu vrijwel verleden tijd. Wel is het natuurlijk zo dat er een verschil zit tussen de waterdichtheid van een jas van €99 euro en een jas van €199 euro. Zo heb je bij de instapmodellen waterdichte jassen vaak niet de mogelijkheid om het waterdichte membraan te verwijderen waardoor zo’n jas tijdens warmer weer erg benauwd en isolerend kan aanvoelen. Een stapje duurder dan ga je al snel naar de motorjassen met een uitneembaar waterdicht membraan en een uitneembare thermische binnenvoering, op die manier kan je makkelijk switchen tussen warm en koud weer. Er zit ook vaak aan de achterkant van zulk soort ‘toerjassen’ een pocket waar je het waterdichte membraan in kan stoppen, zo heb je hem altijd bij je en kan je de voering er direct inritsen als het begint te regenen. Uiteindelijk zijn er ook waterdichte motorjassen met een ademend Gore-Tex membraan, deze kan je er vaak niet uitritsen maar ademen van zichzelf al zo goed dat je bij warm weer vrijwel niet merkt dat er een waterdichte voering in de jas zit. Meer over Gore-Tex lees je hier.

Waterdichte motorbroeken

Een Waterdichte motorbroek is er net zoals waterdichte motorjassen in veel verschillende types. Zo heb je traditionele regenbroeken die je over je ‘niet waterdichte’ motorbroek aan kan trekken, maar ook 3-laags motorbroeken waar eigenlijk alles standaard al in zit en wat je er ook zo weer uit kan ritsen. Waterdichte motorbroeken heb je al voor minder dan €100 euro en dat loopt natuurlijk op naarmate de broek beter en luxer wordt. De meest populaire waterdichte motorbroeken zijn 3-laags, dat komt omdat je daarmee eigenlijk alles in één hebt en geen zomerbroek meer hoeft te kopen waardoor je soms zelfs goedkoper uit bent. Als je wat minder te besteden hebt dan is dat helemaal geen probleem, er is namelijk ook een breed assortiment aan waterdichte 2-laags broeken. Bij zulk soort broeken kan je de waterdichte voering er niet uithalen maar wel de thermische binnenvoering. Mocht je vragen hebben over bepaalde waterdichte motorkleding dan kan je ons altijd even bellen of langskomen in onze showroom, onze productspecialisten helpen je graag verder.
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2021 Voordeelhelmen
Contact