Shoei helmen

Sinds de oprichting in 1958 ontwikkelt Shoei innovatieve helmen, die maximale bescherming en comfort bieden aan motorrijders. Iedere Shoei helm is 100% handgemaakt en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen en veiligheidseisen. Het Japanse merk is dan ook uitermate populair in de motorwereld.

Producten 1-28 van 209

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

100% handgemaakte Shoei helmen

Het Japanse premium helmenmerk Shoei is opgericht in 1958, in eerste instantie exclusief voor de racewereld. Al snel werden de hoge kwaliteit van afwerking en het niveau van de veiligheid wereldwijd bekend. Vandaag de dag is het een merk dat al ruim 50 jaar ervaring heeft in het vervaardigen van motorhelmen, en worden Shoei helmen beschouwd als de veiligste en meest kwalitatieve helmen die er te koop zijn. Iedere Shoei is 100% handmade by Shoei.

Het Shoei Personal Fitting System (PFS) is een zeer gewaardeerde toevoeging in de wereld van motorhelmen. Geen hoofd is immers hetzelfde. Als officieel Shoei dealer maken wij dankzij dit systeem de binnenvoering van Shoei helmen op maat voor onze klanten. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm en ultiem comfort tijdens het motorrijden. Bij ons kun je dan ook rekenen op helmen die speciaal zijn aangepast aan jouw individuele behoeften.

Bijzondere eigenschappen Shoei helm

Het afwerkingsniveau van een Shoei is bijzonder hoog, en dit voel je direct als je een Shoei helm vastpakt. In een Shoei helm vind je bijzondere eigenschappen en vernuftige toepassingen terug.

  • AIM: een uit verschillende vezelmaterialen opgebouwde buitenschaal. Iedere vezel heeft zijn eigen functie in het geheel. Licht, stijf, en toch elastisch om de kracht van een impact te verdelen over de schaal.
  • Compact design : nog belangrijker dan gewicht is de omvang en aerodynamica van een helm. Een compacte schaal met goede aerodynamica zorgen voor lage luchtweerstand en dus minder kracht op de nekspieren.
  • Vizier: thermoplastisch gevormd, hierdoor tot in de details veel fijner afgewerkt en aerodynamisch sterk.
  • Zonnevizier: zelfde zichtkwaliteit als goede zonnebril, en zo ontworpen dat er geen binnenschaal wordt opgeofferd om het zonnevizier te behuizen.
  • Ratchet sluiting: in tegenstelling tot de meeste merken voorzien van een RVS snelsluitmechanisme, aanzienlijk veiliger.
  • 3D voering: binnenvoering 3D gevormd, dus perfecte pasvorm.
  • Windtunnel getest: een robot met SHoei helm test honderden rijsimulaties in een windtunnel voor optimale aerodynamica.
  • Hand- & homemade: alle helmen en nagenoeg alle materialen worden door Shoei in-house vervaardigd.

SSC – Shoei Safety Concept

Iedere Shoei helm wordt om te beginnen vanuit de veiligheidsfilosofie van het merk ontworpen: het Shoei Safety Concept. Alles draait als allereerste om het zo goed mogelijk beschermen van het hoofd. Een bijzondere AIM buitenschaal in combinatie met een dubbellaags EPS binnenschaal (in verschillende dichtheden) beschermen het hoofd bij een impact. Dit noemen ze passieve veilgheid.

Passieve vs preventieve veiligheid
Naast passieve veiligheid besteed Shoei bij de helmen veel aandacht aan preventieve (of actieve) veiligheid. De filosofie hierachter is dat hoe minder de motorrijder door bijzaken wordt afgeleid, hoe kleiner de kans op een ongeval is. Denk hierbij aan uitmuntende ventilatie, stabiliteit door aerodynamica, minimale vertekening van beeld door speciaal gevormde vizieren en maximaal comfort binnen in de helm. Je kan je voorstellen dat als dit allemaal onder controle is, je je veel beter kan concentreren op de essentie: motorrijden.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen