Snorfietshelmen

Een snorfietshelm heeft een typegoedkeuring waarmee je op een gemotoriseerde tweewieler mag rijden. Qua keuring is een snorfietshelm gelijk aan een scooterhelm. Op deze pagina staan de helmen die het meest geschikt zijn voor gebruik om de snorfiets, alle helmen voldoen aan de NTA 8776 keuring óf de ECE keuring. Ze zijn gemaakt om personen tot een snelheid van ongeveer 50 km/h uur te beschermen.

Producten 1-28 van 48

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Als je snorfiets harder gaat dan kan je beter voor een motorhelm kiezen. De meeste ongelukken gebeuren bij relatief lage snelheden omdat de meeste automobilisten dan druk aan het whatsappen zijn of met de radio zitten te spelen. Het is daarom des te belangrijker om ook de aanschaf van een snorfietshelm of Speed Pedelec helm serieus te nemen. De kans op een ongeluk met dezelfde impact als iemand die op de motor zit is namelijk vergelijkbaar.

De snorfietshelm, een fashion item

Een snorfietshelm is voor veel mensen een mode-item geworden. Dat is begrijpelijk want je wilt natuurlijk wel een mooie helm op je Vespa kunnen dragen. Om die reden zijn er zogenaamde fashionhelmen op de markt gebracht. Dit zijn trendy helmen die luxe zijn afgewerkt en een comfortabele pasvorm hebben.

Hoe kies ik de juiste snorfietshelm

Meet van te voren goed je hoofd op om erachter te komen welke maat het beste bij je hoofd past. Doe dit bijvoorbeeld vier keer om op die manier een preciezere meting te krijgen. Een snorfietshelm hoort aan de zijkant goed strak te zitten, dit zorgt ervoor dat hij ook op je hoofd blijft zitten als je een keer onderuit gaat. Tussen je voorhoofd en de snorfietshelm hoort een klein beetje ruimte te zitten. Als je de helm aan de achterkant met één hand naar voren duwt en er dan net het vingerkootje van je pink tussen krijgt heb je genoeg ruimte. Gaat dit te gemakkelijk dan is de helm waarschijnlijk te groot. Mocht je twijfelen over de maat dan ben je van harte welkom in onze winkel in Amsterdam. Als dat niet mogelijk is dan kan je ons ook altijd even bellen.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen