Airbag motorvesten

Een airbag motorvest wordt gedragen als vest of in sommige gevallen zelfs als rugzak. In het geval van een ongeluk wordt de airbag geactiveerd en worden de belangrijkste delen van het bovenlijf optimaal beschermd. Bestel direct je airbag en ga veilig de weg op.

9 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Een airbag motorvest: verplicht of niet?

Sinds 2018 is een airbag motorvest (ook wel “motorcycle airbag”) verplicht voor alle MotoGP coureurs: de verhoogde veiligheid is inmiddels dubbel en dwars bewezen. De verwachting is dat ze op den duur ook verplicht zullen worden op de openbare weg. Een airbag motorvest is misschien wel de meest belangrijke uitvinding qua protectie voor motorrijders sinds de motorhelm. Motorairbags worden dan ook al jaren lang ontwikkeld door grote fabrikanten, zoals Dainese en MotoAirbag, en dat zal in de komende jaren nog grotere vormen aannemen.

Het verschil met standaard protectie

De effectiviteit van een motorairbag vest is een stuk hoger dan de standaard level 1 of 2 protectiestukken die in motorkleding worden verwerkt. Airbag vesten bieden qua protectie over het algemeen een dekking van de rug, borstkas en nek. De meeste airbags voor motorrijders werken met een elektronisch brein dat met sensoren de positie en bewegingen van de rijder constant bijhoudt. Op het moment dat het brein een ongeval detecteert, wordt de airbag direct opgeblazen om de rijder te beschermen voordat hij of zij de grond raakt.

Bekijk al onze motorvesten

Staat je gewenste item er niet tussen? Neem dan een kijkje bij onze uitgebreide selectie motorvesten. Of je nu een vest zoekt voor protectie of reflectie, voor koeling of met airbag, wij hebben het. Geniet van gratis verzending, 100 dagen retourrecht en deskundig advies. Aarzel niet langer en bestel je motorkleding online of bezoek een van winkels.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen