Helm maat meten

Om erachter te komen welke maat helm je nodig hebt is het belangrijk om je hoofd op de juiste manier op te meten. Hoe je dat doet? Wij vertellen je er graag meer over. Van het opmeten van je hoofd tot standaard helmmaten, van de juiste pasvorm tot een uitgebreide video instructie. Ontdek het nu.

helmmaat bepalen

Welke maat helm heb ik nodig?

Start met het opmeten van jouw hoofdomtrek door een meetlint net boven je wenkbrauwen te plaatsen en vervolgens helemaal rondom, tot net boven je oren te meten. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar het breedste gedeelte van je hoofd. Om ervoor te zorgen dat je niet scheef meet raden we aan om deze meting een paar keer te herhalen. Hierdoor zal je meting preciezer worden.

Bekijk onze handige uitlegvideo om je helm maat te meten.

Standaard helmmaten

Als je erachter bent gekomen wat de omtrek van je hoofd is dan kan je in de tabel hieronder zien welke helmmaat je nodig hebt. Deze tabel laat standaard helmmaten zien, dit kan afwijken van de helm die jij wilt hebben. Check daarom ook nog de aparte maattabel van de helm die je zoekt.

  • XXS 51/52 cm
  • XS 53/54 cm
  • S 55/56 cm
  • M 57/58 cm
  • L 59/60 cm
  • XL 61/62 cm
  • XXL 63/64 cm

Hoe strak moet een helm zitten?

Een nieuwe helm hoort strak te zitten. Dat is normaal aangezien het interieur van je helm zich na verloop van tijd gaat vormen naar je hoofd en hierdoor wat ruimer wordt. Om zeker te weten dat je de helm niet te klein hebt gekocht is het aan te raden om de helm thuis even op te houden. Voel je na verloop van tijd een vervelende druk aan de voor- of achterkant van je hoofd dan is hij vermoedelijk te klein, of past hij niet goed bij je hoofd. Deze drukpunten worden erger naarmate je de helm langer draagt en zorgen na verloop van tijd zelfs voor hoofdpijn.

Rondom het hoofd en vooral op de wangen mag de helm goed strak zitten. De wangkussens gaan nog zeker een kwart maat tot soms zelfs een halve maat uitlopen. Het is dan ook niet zorgwekkend als je bij een nieuwe helm op het vlees van je wangen bijt. Als je de helm op hebt en je kan je hoofd flink van links naar rechts bewegen dan is hij te groot, of past de helm niet goed bij de vorm van je hoofd.

Het is van belang dat je op bepaalde punten, zoals bij je voorhoofd, een klein beetje extra ruimte hebt. Om te controleren of dat voldoende is kan je de helm aan de achterkant met kracht naar voren duwen. Hierdoor ontstaat er ruimte tussen de voorkant van de helm en je voorhoofd. Als daar het vingerkootje van je pink net tussen past dan heb je genoeg ruimte. Heb je juist ontzettend veel ruimte tussen je voorhoofd en de helm? Dan is de helm te groot.

Jouw helm kopen bij Voordeelhelmen

Nu je weet hoe je jouw helmmaat moet opmeten, kun je een helm kopen. In onze webshop vind je een helder overzicht van meer dan 2000 helmen, van systeemhelm tot jethelm. Filter op maat, kleur en prijs, of kies je favoriete merk. Je profiteert bij ons van gratis verzending vanaf €75, 100 dagen retourrecht en deskundig advies in onze winkels. Bestel nu online of kom langs op een van onze locaties.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen