AGV helmen

AGV is een premium, Italiaans merk dat sinds 1948 motorhelmen produceert. AGV helmen zijn door de jaren heen altijd prominent aanwezig geweest in de racewereld en werden gedragen door vele legendarische coureurs, zoals Giacomo Agostini, Barry Sheene, Kenny Roberts en Valentino Rossi. Sluit je direct bij hen aan.

Producten 1-28 van 133

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

AGV helmen: Amisano Gino Valenza

AGV (Amisano Gino Valenza) is, zoals het logo al doet vermoeden, een Italiaans merk. AGV helmen bieden zowel hoog comfort als bescherming. De designs van met name de integraal- en systeemhelmen zijn sportief, veel met scherpe lijnen. De jethelmen zijn, zoals het de Italianen betaamt, fashionably verantwoord, en ook modemerk Diesel brengt in samenwerking met AGV een lijn coole helmen op de markt. De goede looks worden gecombineerd met een hoge kwaliteit afwerking, en omdat AGV gebruikt maakt van 3D scanning om bijvoorbeeld hoofd- en gezichtscontouren te meten, zijn ze in staat veel aandacht te besteden aan de pasvorm en het comfort in de helm.

Geschiedenis van de AGV helm

AGV is in 1946 opgericht door Gino Amisano (1920-2009). Amisano begon met het produceren van zadels voor fietsen, Vespa’s en Lambretta’s. Amisano zag snel de enorme potentie die er in de motorwereld lag, en in 1947 startte hij met de productie van motorhelmen. Zijn eerste helmen waren eigenlijk niet meer dan een verharde leren muts, die geschilderd werd. Je zou voorzichtig kunnen zeggen dat de helmenwereld toen nog in de kinderschoenen stond.

Maar de ontwikkelingen gingen hard. Al in de jaren 50 ontwikkelde AGV een fibreglass helm, die een beetje de vorm van een omgekeerd soepkom had. Steeds meer racers kozen Amisano als hun helmenleverancier, die in 1958 een sponsorcontract sloot met Giacomo Agostini. Hij beschilderde zijn helm in banen met de kleuren van de Italiaanse vlag. Het huidige logo van AGV is de achterkant van deze helm; dat was immers hetgene wat zijn rivalen het meeste zagen.

De ontwikkeling van een top beschermende motorhelm bleef doorgaan een heden ten dage is AGV een gevestigde naam in helmenland die een (zeer goede) reputatie hoog te houden heeft. In 2007 is het merk samengegaan met het Italiaanse motorkledingmerk Dainese.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen