AGV helmen

AGV (Amisano Gino Valenza) is, zoals het logo al doet vermoeden, een Italiaans merk. Het is in 1946 opgericht door Gino Amisano (1920-2009). AGV is een premium helmen merk dat sinds 1948 motorhelmen produceert. AGV helmen zijn door de jaren heen altijd prominent aanwezig geweest in de racewereld en werd gedragen door vele legendarische coureurs, zoals Giacomo Agostini, Barry Sheene en Kenny Roberts, en tegenwoordig door Valentino Rossi, die niet voor niets zijn naam verbindt aan het merk.

Producten 1-28 van 143

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

AGV helmen: Amisano Gino Valenza

AGV helmen bieden zowel hoog comfort als bescherming. De designs van met name de integraal- en systeemhelmen zijn sportief, veel met scherpe lijnen. De jethelmen zijn, zoals het de Italianen betaamt, fashionably verantwoord, en ook modemerk Diesel brengt in samenwerking met AGV een lijn coole helmen op de markt. De goede looks worden gecombineerd met een hoge kwaliteit afwerking, en omdat AGV gebruikt maakt van 3D scanning om bijvoorbeeld hoofd- en gezichtscontouren te meten, zijn ze in staat veel aandacht te besteden aan de pasvorm en het comfort in de helm.

Geschiedenis van de AGV helm

Gino Amisano begon met het produceren van zadels voor fietsen, Vespa’s en Lambretta’s. Amisano zag snel de enorme potentie die er in de motorwereld lag, en in 1947 startte hij met de productie van motorhelmen. Zijn eerste helmen waren eigenlijk niet meer dan een verharde leren muts, die geschilderd werd. Je zou voorzichtig kunnen zeggen dat de helmenwereld toen nog in de kinderschoenen stond! Maar de ontwikkelingen gingen hard.. Al in de jaren 50 ontwikkelde AGV een fibreglass helm, die een beetje de vorm van een omgekeerd soepkom had. Steeds meer racers kozen Amisano als hun helmenleverancier, die in 1958 een sponsorcontract sloot met Giacomo Agostini, die zijn helm in banen beschilderde met de kleuren van de Italiaanse vlag. Het huidige logo van AGV is de achterkant van deze helm; dat was immers hetgene wat zijn rivalen het meeste zagen!

De ontwikkeling van een top beschermende motorhelm bleef doorgaan een heden ten dage is AGV een gevestigde naam in helmenland die een (zeer goede) reputatie hoog te houden heeft. In 2007 is het merk samengegaan met het Italiaanse motorkledingmerk Dainese.

AGV helm kopen

In onze webshop vind je het volledige aanbod van scherp geprijsde AGV helmen online. Met onze handige maatbepaling kan je gemakkelijk je hoofdmaat opmeten en de bijbehorende helmmaat opzoeken. Mocht bij ontvangst je helm niet passen of wil je er nog even over nadenken dan heb je 100 dagen bedenktijd. 

Is de AGV helm om wat voor andere reden niet naar wens, dan kan je deze ook gewoon retourneren, waarna je je aankoopbedrag van ons terug krijgt. Wil je komen passen? Dat kan in onze winkel in Amsterdam!

Heb je nog vragen over AGV helmen, of wil je advies over een aankoop, bel ons gerust op (+31)(0)20-760 0807, mail ons via het contactformulier, of kom gewoon gezellig langs.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen
Contact