Nolan helmen

De helmen van Nolan kenmerken zich door hun degelijke kwaliteit, veiligheid en vooral het draagcomfort. Nolan is bekend om zijn systeemhelmen, en vooral het topmodel, de Nolan N100.5 is erg populair bij toerrijders. Door de jaren heeft Nolan zich altijd weten te onderscheiden door innovatie en nieuwe designs. Wij beschouwen Nolan als een van de premium A-merken in ons assortiment.

Producten 1-28 van 308

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Nolan helmen uit Bergamo

Er zijn weinig landen ter wereld waar motor- en scooterrijden zo in de cultuur zit ingebakken als Italie. Geen wonder dus dat veel van de premium helmenmerken uit Italië komen. Zo ook het in 1972 in Bergamo opgerichte Nolan. Nolan is onderdeel van de Nolan Group, waar ook de merken X-Lite en Grex onder vallen.

Ontwikkeling en filosofie achter een Nolan helm

Nolan is een samensmelting van de naam van Lander Nocchi, die in 1972 besloot om motorhelmen te gaan produceren die lichter en betaalbaarder waren dan wat er op de markt was. Hij vond een Amerikaanse toeleverancier van een innovatieve kunststof: Lexaan, dat licht een veelzijdig toepasbaar was. Hiermee begon hij met de productie van polycarbonaat motorhelmen. Sindsdien is innovatie een van de belangrijke pijlers van het helmenmerk geweest en werden steeds verbeteringen toegepast om de helmen nog veiliger, comfortabeler, stiller etc te maken. Een voorbeeld is bijvoorbeeld het Dual Action openingssysteem van het kinstuk van de systeemhelmen. Deze open je door met je wijsvinger en duim twee hendeltjes naar elkaar toe te knijpen, in plaats van 1 enkele knop om je helm te openen. Hierdoor kan het kinstuk niet openschieten. Bij de N100.5 is er een extra scharnierpunt opgenomen in het kinstuk, waardoor dit in opengeklapte stand vlakker op de helm zit en dus minder wind vangt en stiller is.

Vandaag de dag zijn alle Nolan helmen nog steeds van Lexaan, wat ook nu nog een hoogwaardig product is. Er is één uitzondering, en dat is de van X-Lite geleende X-802R, die van composiet vezel (glasvezel) materiaal gemaakt is. Sinds 2005 maakt Nolan ook zijn eigen communicatiesystemen onder de naam N-Com. Veel Nolan helmen zijn voorbereid om een N-Com systeem in weg te werken. Je kunt deze modellen herkennen aan de aanduiding ‘N-Com’ in de modelnaam.

Nolan helm kopen

Voordeelhelmen.nl is officieel dealer van Nolan. Dit houdt in dat je bij ons terecht kan voor alle modellen van de nieuwste collecties en wij jou de volledige service kunnen bieden die je van een officiële merkdealer kan verwachten. Met onze handige pagina over maatbepaling kan je gemakkelijk je hoofdmaat opmeten en in de maattabel de juiste helmmaat vinden, zodat je de juiste maat Nolan helm kan kopen. Mocht de helm onverhoopt te groot of te klein zijn, dan kan je deze binnen 100 dagen probleemloos omruilen, of retourneren, waarna je het aankoopbedrag van je helm teruggestort krijgt. Liever passen? Dat kan bij onze winkels. Informeer wel even van tevoren of jouw gewenste model op voorraad ligt.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen