Rukka motorkleding

Rukka werkt tijdens de productontwikkeling van motorkleding nauw samen met diverse Research & Development instituten om het perfecte product te kunnen realiseren. Dankzij de intensieve samenwerking met leveranciers als GORE, D3O en DuPont worden continu nieuwe materialen ontwikkeld en getest voor het gebruik in de motorkleding protectie van Rukka. Van de planning tot aan het uiteindelijke product worden geen kosten bespaard, zo kan Rukka het best mogelijke product op de markt brengen.

Producten 1-28 van 134

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Ons assortiment van Rukka motorkleding

Bekijk onze volledige collectie Rukka motorkleding hier op onze website, of kom langs in een van onze motorkledingwinkels voor persoonlijk advies op maat.

Populaire modellen van Rukka motorkleding

Slijtvaste motorkleding van Rukka

Rukka is een zeer ervaren motorkledingfabrikant uit Scandinavië. Roger Störling startte al in 1950 het familiebedrijf met de onuitspreekbare naam “AB Sportsbklädnad Urheiluvaatetus Oy” en richtte zich in het begin vooral op kleding voor hardlopers. Hier werd de basis gelegd voor de motorkleding en protectie die Rukka vandaag de dag produceert. Een leuk feitje om te weten is dat de eerste producten helemaal in het begin ontwikkeld en gefabriceerd werden in de keuken van oude boerderij in Kokkola aan de westkust van Finland.

In 1953 breidde het bedrijf zich uit door zich ook te gaan richten op waterdichte regenkleding en later dus ook waterdichte motorkleding. Nog geen 3 jaar later verhuisde het bedrijf naar een nieuwe locatie, hier was het mogelijk om op industriële schaal producten te produceren. De bedrijfsnaam werd in 1981 uiteindelijke “Rukka Oy”, naar de bijnaam van Roger Störling. Nu kon iedereen buiten Scandinavië de naam van het bedrijf ook eindelijk uitspreken.

Elk beschermend onderdeel van de motorkleding van Rukka wordt door zowel de leverancier als door Rukka zelf getest voordat het op de markt komt. Het fabricageproces wordt dan ook continu onder de loep gehouden om zo te zorgen voor de hoogste kwaliteit. In het laatste gedeelte van de ontwikkeling gaan professionele testers en ervaren motorrijders de prototypes in het veld testen. Dit gebeurt in zowel koud als warm weer, in de regen en in de sneeuw. Pas op het moment dat alle testen perfect zijn doorstaan wordt het product goedgekeurd voor grootschalige productie, daarna belandt het bij ons in de winkels.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen
Contact