Arai helmen

Arai helmen worden al jaren omarmd in de MotoGP en andere top motorklasses. Coureurs als Dani Pedrosa, Nicky Hayden, Colin Edwards en John Hopkins vinden in Arai de kwaliteit die ze zoeken. Naast de MotoGP wordt ook in de Formule 1 gretig gebruik gemaakt van Arai door onder meer Jenson Button en Lewis Hamilton. Wanneer je voor Arai gaat, weet je dat je een helm koopt die met de grootst mogelijk zorg is gemaakt, superveilig en comfortabel is, en elke standaard ruimschoots overschrijdt.

Producten 1-28 van 132

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Historie van Arai helmen

Het Japanse Arai, met afstand een van de beste helmenmerken ter wereld, behoeft eigenlijk geen verdere introductie, maar we doen het toch. Arai Helmet Limited is reeds in 1926 opgericht door Hirotake Arai, die begon als hoedenmaker. Na veiligheidshelmen voor de bouw worden vanaf de jaren 50 Arai helmen voor motor- en autosport geproduceerd. Het familiebedrijf wordt geleid door 3 generaties Arai, die allen hetzelfde doel nastreven: de best mogelijke helm maken. Pak een willekeurige Arai op, en je voelt direct het vakmanschap van de volledig handgemaakte helm. Leuk weetje: aan de binnenkant van de buitenschaal van alle Arai helmen staat handgeschreven de naam van vakman die de helm gemaakt heeft.

Waarom een Arai helm anders is dan de rest

Een Arai helm is volledig handgemaakt, van de beste materialen, om een zo veilig en comfortabel mogelijke helm te produceren. De basis van de ronde buitenschaal bestaat uit supervezelmateriaal (aangevuld met Kevlar, Nylon en carbon) waarvan de vezels op een mal worden gespoten. De losse vezels plakken kriskras door elkaar, waardoor een veel stijvere en hardere schaal ontstaat dan bij een geweven vezelmateriaal.

Hoewel veel helmen tegenwoordig zijn voorzien van hoekige lijnen in de buitenschaal, is deze van een Arai helm eigenlijk altijd rond. Dat hoekige ziet er erg stoer uit, maar het ronde van Arai heeft een reden: een gladde helm heeft een veel kleinere kans om tijdens een val- of glijpartij ergens achter te blijven haken.

De missie van Arai is om de meest veilige en comfortabele motorhelm te maken. Het is ook hierom dat ze de keurmerkeisen van ECE en SNELL echt als minimum zien, en niet als doel. Zo’n keurmerk is er om ervoor te zorgen dat een helm aan de minimale veiligheidseisen voldoet.

Koop je helm bij dé Arai dealer van Nederland

Bij Voordeelhelmen.nl zijn we trots om officieel dealer te zijn van het complete assortiment Arai helmen. Eer staat bij Arai hoog in het vaandel, dus het is de Japanse familie er alles aan gelegen de goede naam te behouden en naast topkwaliteit ook een topservice te leveren. Daarom worden wij als officiële Arai dealer jaarlijks uitgenodigd bij het in Hoevelaken gevestigde Arai Europe voor een uitgebreide producttraining. Wij zijn dan ook dé full service Arai dealer in Nederland.

Wij bieden je de volledige Arai service en aftersales. Kom gerust langs in één van onze winkels om je te laten adviseren over het juiste model en maat; passen is gewoon mogelijk bij ons. Na aankoop staan we uiteraard ook tot je beschikking als het gaat om garantie of speciale extra service. Zo kan je, mocht dat nodig zijn, via ons je helm bij Arai Europe exact op maat laten maken, of deze zelfs laten testen na een val of crash.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen