Beschrijving Schuberth C4 Pulse Silver

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk is de opvolger van de heer en meester van de systeemhelmen een feit. Tijdens de Intermot oktober 2016 in Keulen werd dan eindelijk de Schuberth C4 geintroduceerd. Echt een compleet nieuwe helm. Inmiddels hebben we hem zelf al mogen testen en we kunnen beamen dat het echt weer een vooruitgang is op de C3 Pro. Qua pasvorm, geluidsniveau en afwerking is de C4 topnotch.  

Eigenschappen Schuberth C4

Wat is er dan nieuw aan de opvolger van een helm die al zo compleet is? Schuberth heeft in samenwerking met de gerenommeerde Oostenrijkse designstudio KISKA de nieuwe C4 ontworpen. De helmenfabrikant claimt een nog betere geluidsisolatie en aerodynamica, die nu ook geschikt is voor het gebruik op de naked bike.

De buitenschaal bestaat uit een glasvezelmatrix, die zorgt voor een lichte en zeer goed beschermende helm. Mede door deze vernieuwde buitenschaal zal het gewicht van de helm ongeveer 1470 gram zijn, wat samen met een zo klein mogelijke luchtweerstand erg prettig is op langere afstanden.

De naadloze binnenvoering zorgt voor innerlijk comfort, en de geoptimaliseerde luchtstroom houdt je hoofd koel. Ook nieuw aan de C4 is de verstelbare hoofdpadding. Door deze iets te verschuiven verander je de helm van een prima zittende helm naar een helm die als gegoten zit. Zo’n centimeter verschuiven kan net het verschil maken.

Tevens handig is het zonnevizier dat in verschillende standen te locken is. Zo zet je hem vast op de hoogte die voor jou het meest prettig is. It’s the litte things that count!

Vernieuwd communicatiesysteem Schuberth SC1

Een andere primeur heeft te maken met het optionele Bluetooth communicatiesysteem voor de Schuberth C4. Waar dit voorheen door Cardo werd geproduceerd is er voor de nieuwe generatie SRC systemen, die SC1 heet, gekozen voor het andere A-merk in de branche: SENA. Het systeem zal beschikken over Bluetooth 4.1 communicatie, intercom, FM radio en Bike 2 Passenger en Bike 2 Bike communicatie. Ideaal aan de SC1 is dat je de accu en de hoofdunit in de 2 daarvoor bestemde sleuven in de achterkant van de helm schuift. Speakers en microfoons zitten al naadloos weggewerkt in de helm. De inbouw beïnvloedt de pasvorm dus niet, dit was bij de voorganger niet altijd het geval..

Het SC1 systeem is er in een standard en een advanced versie. Grootste verschil tussen beide systemen is het bereik van de intercom, FM radio en de batterijduur.

C4 eigenschappen

 • DFP (Direct Fiber Processing) fiberglass buitenschaal
 • Aerodynamisch geoptimaliseerde buitenschaal
 • Superstil en stabiel!
 • Multizone binnenschaal met verschillende dichtheid voor optimale schokabsorptie
 • 3D gevormde ShinyTex antibacteriele, uitneem- en wasbare binnenvoering
 • Naadloze binnenvoering voor minimale irritatie
 • Super wijd gezichtsveld door nieuw ontworpen vizier en brede anti-condens lens
 • Uitgebreid Multichannel ventilatiesysteem voor optimale koeling
 • Geintegreerd 80% getint zonnevizier
 • Geintegreerde antenne
 • Optioneel verkrijgbaar is het Schuberth/Sena SC1 standard of advanced communicatiesysteem
 • Speakers & microfoon tbv SC1 reeds geintegreerd
 • AROS anti roll kinriemsysteem
 • 5 jaar fabrieksgarantie
 • ECE goedgekeurd

Schuberth C4 specs

Meer informatie
MerkSchuberth
ModelC4
KleurstellingPulse Silver
CategorieSysteemhelmen
PinlockMeegeleverd
ZonnevizierJa
TypegoedkeuringECE (goedgekeurd voor bromfiets, scooter en motor)
Let opIndien een helm is voorzien van een vizier, betreft het een helder vizier, tenzij anders vermeld.

Schuberth C4 Pulse Silver reviews

Schuberth Systeemhelmen maatbepaling

Bekijk ons youtube filmpje of lees hieronder waar je op moet letten bij het bepalen van je helmmaat.

helmmaat bepalen


Stap 1 – Hoofdomtrek meten

Meet zoals op de afbeelding aangegeven de omtrek van je hoofd op. Je doet dit door een meetlint rondom het hoofd te trekken, net boven de wenkbrauwen en aan de zijkanten boven de oren. Hierbij gaat het erom dat je de grootst mogelijke omtrek van je hoofd meet. Doe om zeker te zijn van de maximale omtrek een aantal metingen op verschillende hoogtes.


Stap 2 – Helmmaat bepalen

In onderstaande tabel staan per merk de helmmaten vermeld die horen bij de hoofdomtrek in centimeters. Zoek jouw gewenste merk, zoek jouw hoofdmaat in de tabel op, en kijk welke helmmaat bij jouw hoofdmaat hoort. Heb je twijfels, of zit je net tussen twee maten in, dan kan je altijd contact met op onze klantenservice opnemen op telefoonnummer 020-760 0807 of via het contactformulier.

Voor kinderhelmen staat er een aparte tabel onder de tabel voor volwassenen.

Koop nooit een gebruikte helm, en leen er ook nooit een van iemand anders. De binnenvoering en beschermende schuimlagen gaan zich naar verloop van tijd aanpassen aan jouw hoofd. Het is daarom ook altijd van belang dat een helm bij aanschaf nauwsluitend rond het hoofd zit.

Een niet goed passende helm mag geruild worden. 

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2022 Voordeelhelmen
Contact