Shoei Personal Fitting System

Met het Shoei Personal Fitting System (PFS) maken wij jouw Shoei helm op maat voor jouw hoofd. Hoe gaat dit dan in zijn werk? Wij vertellen je er alles over.

Zo werkt het op maat maken van jouw Shoei helm

Bij het op maat maken van jouw Shoei helm volgen we de volgende stappen.

  1. We voeren nauwkeurig metingen uit. Zo meten wij de lengte, hoogte, breedte en omtrek van het hoofd op. Normaal gesproken is het gebruikelijk om de maat van een helm te bepalen met alleen de omtrek, maar met het PFS gaan wij veel verder. De pasvorm van de helm is namelijk veel belangrijker dan de omtrek.
  2. De metingen voeren we in het computersysteem van Shoei. Daar komt een advies uit voor de maat en eventuele aanpassingen.
  3. Een van onze Personal Fitting experts brengt eventuele aanpassingen tijdelijk aan achter de center pad van de helm. Tijdens het passen bepalen we of de aanpassingen bevorderlijk zijn voor de positionering van de helm. Dit proces wordt vaak meerdere keren uitgevoerd om zo tot de ideale pasvorm te komen.
  4. Als de definitieve pasvorm bereikt is worden de onderdelen voor de aanpassingen op elkaar aangebracht. Daarna worden ze op de buitenkant van de binnenvoering geplakt.

Het voordeel van deze manier van aanpassen is dat de voering alsnog gewassen kan worden, zonder dat de aangebrachte onderdelen hier vanaf zullen komen. De aanpassingen kunnen niet gemakkelijk van de voering verwijderd worden. Daarom is het ook van belang dat de Personal Fitting expert en de klant het samen eens worden over de aanpassing.

Shoei Personal Fitting System

Daarom een Shoei helm op maat

Het belangrijkste voordeel van een Shoei helm op maat is de verbeterde pasvorm en draagcomfort van de helm. Sommige drukpunten worden weggenomen en eventuele lege plekken tussen jouw hoofd en de helm worden opgevuld. Hierdoor wordt de helm beter op het hoofd gepositioneerd en gebalanceerd. Zo krijgt de helm meer ondersteuning waar nodig.

De verbeterde aansluiting zorgt ervoor dat de helm niet gemakkelijk kan liften met hoge snelheden en forse rijwind. De geluidsdemping van de helm wordt vaak ook verbeterd.

Shoei Personal Fitting in actie

Om een idee te krijgen hoe het op maat maken van een helm in zijn werk gaat hebben we een video gemaakt. Hierbij wordt de Shoei J.O. van collega Neal geperfectioneerd.

Kosten van Shoei Personal Fitting

Koop je bij ons je Shoei helm, dan krijg je 50% korting en wordt voor slechts €30 de perfecte pasvorm bij je aangemeten. Heb je al een Shoei helm? Dan kunnen we je helm ook op maat maken, mits de helm en de voering in goede staat verkeren. De kosten hiervoor bedragen €60.

Het op maat laten maken van jouw Shoei motorhelm heeft alleen betrekking op de center pad van de helm, wij doen verder niets met de helmschaal of de wangkussens. De wangkussen van Shoei zijn in verschillende diktes te krijgen (31mm, 35mm, 39mm, 43mm) en kosten €59,95 per setje. Deze wangkussens zijn op aanvraag te verkrijgen.

Afspraak voor Shoei Personal Fitting

Wil je ook dat jouw Shoei helm wordt aangepast naar de vorm van jouw hoofd? Dat kan! Maak direct een afspraak via onze planningstool.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen