Helm sluitingen

Voor motorhelmen en scooterhelmen zijn er verschillende soorten sluitingen. Deze sluitingen hebben ieder zijn voor en nadelen. De 2 soorten sluitsystemen voor kinbanden die het meest gebruikt worden zijn de snelsluiting en de dubbel-D-sluiting. We leggen ze voor je uit.

Dubbel D-sluiting:

De dubbel D-sluiting is de meeste eenvoudige en betrouwbare sluiting. Doormiddel van 2 stalen ringen waar je het koortje doorheen trekt, trekt deze sluiting bij spanning zich strakker. In het begin kan het lastig zijn om de sluiting te bedienen, maar na een paar dagen wen je eraan en wil je vaak geen ander type sluiting. Een dubbel-D kinbandsluiting trek je elke keer dat je de helm opzet weer strak aan. Zo loop je nooit het risico dat je kinband te los hangt.

De dubbel D-sluiting is zeer eenvoudig en daarom ook het veiligst, omdat het niet kan slijten of losschieten. Het is dan ook niet voor niets dat dit type sluiting verplicht is in de racerij. De meeste high-end helmen hebben daarom een dubbel D-sluiting. Dus niet om geld te besparen door het gebruiken van een simpel mechanisme, maar voor de ultieme veiligheid.

Dubbel D Sluiting

Snelsluiting

De meest voorkomende helm sluiting is de snelsluiting. Snelsluiting systemen hebben een mechanisme dat vastklikt en erg betrouwbaar is, doormiddel van een metalen of plastic microlock. Deze sluiting is het gemakkelijkst te bedienen (ook met handschoenen) en komt het meest voor op de huidige helmen.

Een snelsluiting is helaas niet toegestaan in de racerij, omdat er mogelijkheid is dat het mechanisme los kan schieten bij een impact. Wil je op het circuit rijden zul je een helm moeten kopen met een dubbel D-sluiting of je snelsluiting laten vervangen met een dubbel D-sluiting.

Snelsluiting

Je helm kopen met de juiste sluiting

Een helm kopen was nog nooit zo eenvoudig als bij Voordeelhelmen.nl. In onze webshop vind je een helder overzicht van meer dan 2000 helmen, van systeemhelm tot jethelm. Filter op maat, kleur en prijs, of kies je favoriete merk. Je profiteert bij ons van gratis verzending vanaf €75, 100 dagen retourrecht en deskundig advies in onze winkels. Bestel nu online of kom langs op een van onze locaties.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen