VITO E-Light + Vizier Matt Black/Fluo

Vanaf € 79,95
Levering: Selecteer een maat om de levertijd te zien
SKU
22VIT0036
Wil je een artikel liever eerst bekijken?

Geen probleem!

  1. Stap 1.Plaats het artikel in je winkelwagen.
  2. Stap 2.Geef in de checkout aan in welke winkel je graag langs wilt komen.
  3. Stap 3.Je krijgt van ons een e-mail op het moment dat je artikel klaar ligt.

Je hebt geen afnameverplichting en betaalt pas in de winkel.

Wil je meer dan 3 verschillende helmen..jassen..broeken passen? Neem dan eerst contact met ons op via het contactformulier, of bel ons op 020-7600807.

Hoe reserveer ik een product?

Beschrijving VITO E-Light + Vizier Matt Black/Fluo

Veilig en opvallend op weg met de Vito E-Light helm

Iets wat meteen opvalt bij deze Vito E-City Speed Pedelec helm is de ingebouwde verlichting aan de voor- en achterkant. Er gebeuren nog altijd veel ongeluk op de weg met fietsers en snorfietsers, daarom is het ook van groot belang om goed zichtbaar te zijn. De ingebouwde verlichting zorgt ervoor dat andere weggebruikers jou altijd zullen zien aankomen. De ingebouwde accu is makkelijk op te laden met de bijgeleverde USB-C kabel.

Verstelbare fietshelm met fijne pasvorm en helder vizier

Niet alleen de zichtbaarheid is belangrijk voor de veiligheid, maar ook de pasvorm en aansluiting van de helm op het hoofd zijn heel erg van belang. Een niet goed zittende helm biedt in het geval van een ongeluk namelijk niet de juiste mate aan protectie. Om de helm perfect te laten aansluiten op het hoofd heeft deze helm een verstelsysteem. Dit systeem kun je gemakkelijk bedienen om de helm strakker of losser te zetten, zelfs met handschoenen aan.

Het stevige vizier op de Vito E-Light maakt de helm ook ideaal voor gebruik tijdens slechter weer of met hoge snelheden als er telkens insecten in jouw ogen vliegen. Uiteraard kun je dit vizier ook omhoog klappen als je juist wat meer de frisse wind in jouw gezicht wil voelen, bijvoorbeeld op warme dagen of voor een rood stoplicht.

Past de Vito E-City (fiets)helm in mijn buddyseat?

Een groot voordeel van deze (snor)fietshelm is dat hij een vrij kleine helmschaal heeft waardoor de helm in de bijna alle gevallen gemakkelijk onder de stoel van de scooter past. Deze ruimte wordt ook wel een “buddyseat” genoemd.

Landelijke helmplicht snorfiets vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 is het in heel Nederland verplicht om een helm te dragen op de snorscooter. De reden hiertoe is dat er nog altijd veel slachtoffers vallen in het verkeer onder de snorfietsers. Voor veel mensen viel de keuze juist op een voertuig met blauw kenteken omdat je hier geen helm op hoefde te dragen, en daarom heeft de overheid besloten dat een Speed Pedelec helm ook mag worden gebruikt op de snorscooter. Deze Vito helm met NTA 8776 certificering is dus óók geschikt voor gebruik alle snorfietsen en snorscooters met blauw kenteken.

2 jaar garantie

Uiteraard mag je verwachten van Vito dat de helmen dik in orde zijn qua kwaliteit. Om dit nog extra te garanderen komen helmen van het merk Vito met 2 jaar fabrieksgarantie. Ontstaat er dus onverhoopt een keer met normaal gebruik een probleem, neem dan contact op met onze klantenservice.

E-Light + Vizier eigenschappen

  • Polycarbonaat buitenschaal
  • Ingebouwde verlichting voor en achter (op te laden met de bijgeleverde USB-C kabel)
  • Helder vizier
  • Makkelijk stelsysteem voor de maat
  • Snel-sluiting
  • Geschikt voor de Speed Pedelec en de snorfiets
  • NTA 8776 certificatie

VITO E-Light + Vizier specs

Meer informatie
Merk Vito
Model E-Light + Vizier
Kleurstelling Matt Black/Fluo
Categorie Speed Pedelec Helmen
Typegoedkeuring NTA 8776 (goedgekeurd voor speed pedelec en snorfiets)
Let op Indien een helm is voorzien van een vizier, betreft het een helder vizier, tenzij anders vermeld.

VITO E-Light + Vizier Matt Black/Fluo reviews

VITO Speed Pedelec Helmen maatbepaling

Bekijk ons youtube filmpje of lees hieronder waar je op moet letten bij het bepalen van je helmmaat.

helmmaat bepalen


Stap 1 – Hoofdomtrek meten

Meet zoals op de afbeelding aangegeven de omtrek van je hoofd op. Je doet dit door een meetlint rondom het hoofd te trekken, net boven de wenkbrauwen en aan de zijkanten boven de oren. Hierbij gaat het erom dat je de grootst mogelijke omtrek van je hoofd meet. Doe om zeker te zijn van de maximale omtrek een aantal metingen op verschillende hoogtes.


Stap 2 – Helmmaat bepalen

In onderstaande tabel staan per merk de helmmaten vermeld die horen bij de hoofdomtrek in centimeters. Zoek jouw gewenste merk, zoek jouw hoofdmaat in de tabel op, en kijk welke helmmaat bij jouw hoofdmaat hoort. Heb je twijfels, of zit je net tussen twee maten in, dan kan je altijd contact met op onze klantenservice opnemen op telefoonnummer 020-760 0807 of via het contactformulier.

Voor kinderhelmen staat er een aparte tabel onder de tabel voor volwassenen.

Koop nooit een gebruikte helm, en leen er ook nooit een van iemand anders. De binnenvoering en beschermende schuimlagen gaan zich naar verloop van tijd aanpassen aan jouw hoofd. Het is daarom ook altijd van belang dat een helm bij aanschaf nauwsluitend rond het hoofd zit.

Een niet goed passende helm mag geruild worden. 

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen
Contact