MIPS fietshelmen

Een fietshelm is sowieso al een verstandige en veilige keuze in het verkeer. Standaard fietshelmen voldoen aan de minimale keuringseisen, een MIPS fietshelm gaat hier over het algemeen nog een stuk verder voorbij. De techniek achter een MIPS helm voor de fiets is dat er een extra (beweegbare) laag aan de binnenkant van de helmschaal wordt geplaatst. De naam zegt het eigenlijk al; MIPS staat namelijk voor Multi-Directional Impact Protection System. De beweegbare MIPS laag zorgt dat de fietshelm enigszins mee kan bewegen en roteren om de kans op (ernstig) hersenletsel te beperken of zelfs voorkomen. Bekijk onze volledige collectie MIPS fietshelmen hier in onze webshop, of kom langs in een van onze helmenwinkels voor persoonlijk advies.

De slimme technologie achter MIPS fietshelmen

In het verkeer gebeuren helaas nog altijd veel ongelukken, daarom is het verstandig om op de fiets een veilige fietshelm te dragen. De fietshelmen met MIPS technologie steken met kop en schouders boven de andere helmen uit. De beweegbare MIPS-laag zorgt ervoor dat jouw hoofd binnen de helm een klein beetje kan bewegen ten opzichte van de binnenschaal. Deze minimale beweging zorgt ervoor dat de kans op (ernstig) hersenletsel aanzienlijk verkleind wordt. Het MIPS systeem zelf weegt bijna niets, je kunt rekenen op slechts rond de 30 gram extra qua gewicht.

Jouw nieuwe MIPS fietshelm kopen bij VoordeelHelmen

Een nieuwe fietshelm met MIPS technologie koop je natuurlijk bij VoordeelHelmen! Wij hebben een zeer breed assortiment met allerlei verschillende fietshelmen voor heren en dames, zowel online als in onze winkels. Als officiële merkdealer van vrijwel alle grote merken kunnen wij jou voorzien van alle gemakken en service die je zou verwachten, zoals bijvoorbeeld in het geval van garantie. Wil je graag persoonlijk advies bij het uitkiezen van jouw nieuwe MIPS fietshelm? Bel ons, mail ons of kom langs in een van onze helmenwinkels voor advies op maat. Online bestellen bij VoordeelHelmen is 100% veilig en zonder risico. Ben je niet tevreden met jouw aankoop of wil je liever ruilen voor een andere maat? Dat kan natuurlijk, wij hanteren een retourtermijn van 100 dagen – geen haast dus. Bij een productwaarde van €200,- of hoger is retourneren zelfs helemaal gratis.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen