Schuberth C5 Master White/Orange 213

Normale prijs € 729,95 Vanaf € 656,96
Levering: Selecteer een maat om de levertijd te zien
SKU
22SCH0008
Wil je een artikel liever eerst bekijken?

Geen probleem!

 1. Stap 1.Plaats het artikel in je winkelwagen.
 2. Stap 2.Geef in de checkout aan in welke winkel je graag langs wilt komen.
 3. Stap 3.Je krijgt van ons een e-mail op het moment dat je artikel klaar ligt.

Je hebt geen afnameverplichting en betaalt pas in de winkel.

Wil je meer dan 3 verschillende helmen..jassen..broeken passen? Neem dan eerst contact met ons op via het contactformulier, of bel ons op 020-7600807.

Hoe reserveer ik een product?

Normale prijs € 729,95 Vanaf € 656,96
+
Schuberth SC2 (C5)
-€ 50,00
=
Korting € 50,00
€ 956,91

Beschrijving Schuberth C5 Master White/Orange 213

We hebben hier lang op gewacht, en we zijn zo blij dat hij er eindelijk is! Een nieuwe A-klasse systeemhelm met allerlei moderne functies en specificaties. Dit is de Schuberth C5, de langverwachte opvolger in de legendarische C-serie.

De buitenschaal van de helm is gemaakt volgens het geavanceerde Direct Fibre Processing principe, en komt in twee verschillende schaalmaten – dat is niets nieuws. Maar wat wél anders is, is dat de glasvezel buitenschaal nu voor het eerst verstevigd is met een extra carbon laag. Dat is bevorderlijk voor de sterkte van de buitenschaal, maar helpt ook om het gewicht laag te houden. Het gewicht komt op ongeveer 1640 gram in de kleinste schaalmaat, wat prima is voor dit type helm.

Je zult het ons wel vaker horen zeggen de komende tijd, maar de komst van de ECE 22.06 keuring is een van de belangrijkste nieuwe innovaties in het land der helmen. Motorhelmen worden met deze keuring blootgesteld aan hogere eisen waaraan de helmen minimaal moeten voldoen. Zo worden helmen nu ook getest op impact met een roterende beweging en op accessoires zoals een zonnevizier of een geïntegreerd communicatiesysteem. Dit komt de kwaliteit en veiligheid van alle nieuwe helmen ten goede, en je raadt het al: de Schuberth C5 is dubbel en dwars geslaagd voor de nieuwe ECE 22.06 certificering. Ook beschikt deze nieuwe tophelm over de P/J homologatie waarmee je met het kinstuk omhoog mag rijden op de openbare weg.

De helm heeft een verbeterde aerodynamische schaal en gaat qua vormgeving echt terug tot de kern van de uiterst succesvolle C3. Vergeleken met de C4 is de helm ook compacter geworden, wat erg prettig is voor het draagcomfort. Het grote buitenvizier is voorbereid voor een Max Vision Pinlock 120 anti-condens lens, die natuurlijk wordt meegeleverd met de helm. Ook beschikt het vizier over het nieuwe Memory Function systeem, waarmee het vizier in dezelfde stand blijft staan als de kinbak omhoog en daarna weer omlaag geklapt wordt.

De nieuwe C5 is voorbereid voor het SC2 Bluetooth communicatiesysteem van Schuberth. Dit systeem is gebaseerd op de 50S van SENA, en dat betekent dat deze helm beschikt over het MESH 2.0 systeem. Daarmee kun je in een group mesh intercom gesprek verbinden met maximaal 24 rijders – en in een open mesh intercom gesprek is het aantal rijders zelfs onbeperkt!

C5 eigenschappen

 • DFP (Direct Fibre Processing) glasvezel buitenschaal met carbon versteviging
 • Verbeterde aerodynamische buitenschaal
 • 2 verschillende maten buitenschaal
 • Superstil en stabiel
 • P/J homologatie
 • Multizone binnenschaal met verschillende dichtheid voor optimale schokabsorptie
 • Super wijd gezichtsveld door nieuw ontworpen vizier en brede anti-condens Pinlock® lens
 • 3 grote ventilatie inlaat
 • Mondventilatie
 • Geïntegreerd 80% getint zonnevizier
 • Memory Function vizier
 • Voorbereid voor het SC2 communicatiesysteem (speakers, antennes etc. zijn al geïnstalleerd)
 • Voorbereid voor Schuberth INDIVIDUAL custom fit systeem
 • AROS anti-roll kinriemsysteem
 • Reflectiepanelen op kinflap, nekrol, helmstickers en boven vizier
 • 5 jaar fabrieksgarantie (na registratie)
 • ECE 22.06 gekeurd

Schuberth C5 specs

Meer informatie
Merk Schuberth
Model C5
Kleurstelling Master White/Orange 213
Categorie Systeemhelmen
Pinlock Meegeleverd
Zonnevizier Ja
Typegoedkeuring ECE (goedgekeurd voor bromfiets, scooter en motor)
Let op Indien een helm is voorzien van een vizier, betreft het een helder vizier, tenzij anders vermeld.

Schuberth C5 Master White/Orange 213 reviews

Schuberth Systeemhelmen maatbepaling

Bekijk ons youtube filmpje of lees hieronder waar je op moet letten bij het bepalen van je helmmaat.

helmmaat bepalen


Stap 1 – Hoofdomtrek meten

Meet zoals op de afbeelding aangegeven de omtrek van je hoofd op. Je doet dit door een meetlint rondom het hoofd te trekken, net boven de wenkbrauwen en aan de zijkanten boven de oren. Hierbij gaat het erom dat je de grootst mogelijke omtrek van je hoofd meet. Doe om zeker te zijn van de maximale omtrek een aantal metingen op verschillende hoogtes.


Stap 2 – Helmmaat bepalen

In onderstaande tabel staan per merk de helmmaten vermeld die horen bij de hoofdomtrek in centimeters. Zoek jouw gewenste merk, zoek jouw hoofdmaat in de tabel op, en kijk welke helmmaat bij jouw hoofdmaat hoort. Heb je twijfels, of zit je net tussen twee maten in, dan kan je altijd contact met op onze klantenservice opnemen op telefoonnummer 020-760 0807 of via het contactformulier.

Voor kinderhelmen staat er een aparte tabel onder de tabel voor volwassenen.

Koop nooit een gebruikte helm, en leen er ook nooit een van iemand anders. De binnenvoering en beschermende schuimlagen gaan zich naar verloop van tijd aanpassen aan jouw hoofd. Het is daarom ook altijd van belang dat een helm bij aanschaf nauwsluitend rond het hoofd zit.

Een niet goed passende helm mag geruild worden. 

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen
Contact