Waterdichte motorhandschoenen

Waterdichte motorhandschoenen zijn zo ontworpen om je handen droog te houden tijdens het rijden. Met waterdichte membranen blijven je handen beschermd tegen regen, terwijl ze toch kunnen ademen voor optimaal comfort. Bekijk direct onze collectie.

Producten 1-28 van 121

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Waarom waterdichte motorhandschoenen?

Een setje goede waterdichte motorhandschoenen is van essentieel belang voor elke motorrijder in Nederland, aangezien wij veel te maken hebben met regen. Het is dan wel zo prettig om een setje waterdichte handschoenen paraat te hebben staan. Maar ook als je op reis gaat is het heel belangrijk, want zelfs op de allermooiste zomerdagen kun je verrast worden met een onverwachte regenbui.

Kenmerken van waterdichte motorhandschoenen

Het is vanzelfsprekend dat een waterdichte motorhandschoen geen water binnenlaat. Een membraan zorgt ervoor dat je handschoenen waterdicht en ademend zijn. Er zijn verschillende soorten membranen, namelijk direct laminaat en loshangend laminaat. Het is belangrijk dat je weet hoe de 2 verschillende membranen te werk gaan, bij het kopen van je waterdichte handschoen. Wij leggen je het verschil uit.

Loshangend membraam
Een loshangend membraan houdt wel de warmte binnen, maar heeft niet de luxe om de waterdamp door te laten. Dit membraam wordt tegen de buitenstof aan gelamineerd en het is het raadzaam om enkele keren per jaar de motorhandschoenen te behandelen met een waterdichte impregneerspray.

Directlaminaat membraan
Motorhandschoenen met een directlaminaat membraam hebben de allerbeste ademende functie. Een gelamineerd membraan zit in de stof verwerkt tussen de handschoen en de voering, houdt regen buiten en geeft de ruimte om waterdamp (zweet) door de handschoen te laten. Zo kan het dat water buiten blijft en warmte en vocht worden afgevoerd.

Dit type membraam is waterdicht en ademend en wordt vaak gebruikt in winterhandschoenen. Doordat waterdamp binnen de handschoen naar buiten kan krijg je geen klamme of koude handen in de handschoen. Ook zuigt dit membraan zich niet vol met regen, waardoor hij niet zwaarder wordt. Hierdoor droogt een direct membraan ook sneller dan een loshangend membraam. Een van de bekendste voorbeelden van directlaminaat motorhandschoenen zijn gelamineerde Gore-Tex motorhandschoenen.

Onze complete assortiment motorhandschoenen

Niet gevonden wat je zocht? Bekijk dan onze complete collectie motorhandschoenen. Voordeelhelmen.nl heeft voor ieder wat wils, van zomer- tot winterhandschoenen, van retro tot modern, voor zowel dames als heren. Je profiteer bij ons van gratis verzending, 100 dagen retourrecht en deskundig advies in onze winkels. Bestel direct online of kom bij ons langs.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen