Waterdichte motorhandschoenen

Een setje goede waterdichte motorhandschoenen is van essentieel belang voor elke motorrijder in Nederland. Aangezien wij veel te maken hebben met regen is het prettig om een setje waterdichte handschoenen paraat te hebben staan. Maar ook als je op reis gaat is het heel belangrijk, want zelfs op de allermooiste zomerdagen kun je verrast worden met een onverwachte regenbui. Bij Voordeelhelmen hebben wij een groot assortiment aan waterdichte motor handschoenen om jouw handen mee droog te houden.

Producten 1-28 van 135

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Droog aankomen op je bestemming met waterdichte motorhandschoenen

Het is vanzelfsprekend dat een waterdichte motorhandschoen geen water binnenlaat. Een membraan zorgt ervoor dat je handschoenen waterdicht en ademend zijn. Dit membraan zit in de stof verwerkt, of wordt tegen de buitenstof aan gelamineerd. Als het membraan los in de stof is verwerkt is het raadzaam om enkele keren per jaar de motorhandschoenen te behandelen met een waterdichte impregneerspray. Als het om een gelamineerd membraan gaat (directlaminaat), dan hoef je er (behalve wassen) niets aan te doen om de waterdichtheid te behouden.

Een van de bekendste voorbeelden van directlaminaat motorhandschoenen zijn gelamineerde GORETEX motorhandschoenen. Dit type handschoen heeft de allerbeste ademende functie. Dit membraan wordt vaak ook gebruikt in motor winterhandschoenen.

Verschil in waterdichte motorhandschoenen nader uitgelegd

Er zijn 2 verschillende soorten membranen, namelijk direct laminaat en loshangend laminaat. Het is belangrijk dat je weet hoe de 2 verschillende membranen te werk gaan, bij het kopen van je waterdichte handschoen.

Een ademend waterdicht gelamineerd membraan tussen de handschoen en de voering houdt de regen buiten en geeft wel de ruimte om waterdamp (zweet) door de handschoen te laten. Zo kan het dat water buiten blijft, warmte en vocht worden afgevoerd. Terwijl een loshangend membraan de warmte binnenhoudt, maar niet de luxe heeft om de waterdamp door te laten.

Een directlaminaat membraan is waterdicht en ademend, dit zorgt ervoor dat de waterdamp binnen de handschoen naar buiten kan. Dit komt er op neer dat je geen klamme/koude handen krijgt in de handschoen. Ook zuigt dit membraan zich niet vol met regen, waardoor hij niet zwaarder wordt. Hierdoor droogt een direct membraan ook sneller dan een loshangend membraam en worden je handen minder snel koud dankzij de ademende functie.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen