Schuberth E1 Systeemhelm

Met de Schuberth E1 komen de sportieve rijders ruim aan hun trekken. De speciaal door Schuberth ontwikkelde Dual Sports helm is bedoeld voor de avontuurlijke motorrijder. Deze unieke helm komt in verschillende kleurstellingen, dus er zit vast wel een variant bij welke bij jou en je motor past.
 • Glasvezel buitenschaal
 • Air Channel Systeem ventilatie
 • Voorzien van een instelbare peak
 • Door extra ventilatie en peak is deze helm niet zo stil als de C3 Pro
Schuberth E1

De Schuberth E1

Met de Schuberth E1 komen de sportieve rijders ruim aan hun trekken. De speciaal door Schuberth ontwikkelde Dual Sports helm is bedoeld voor de avontuurlijke motorrijders. Rij je graag sportief off-road en op het asfalt? Zie je er graag goed uit, terwijl je optimaal beschermd bent? Ga je voor kwaliteit? Dan zit je helemaal goed met deze Dual Sport helm. De Schuberth E1 combineert de eigenschappen en functionaliteit van een systeemhelm met de looks & feel van een crosshelm. En met hier overheen nog een extreem veilig en stil Schuberth sausje. Deze unieke helm komt in verschillende kleurstellingen, dus er zit vast wel een variant bij welke bij jou en je motor past.

Laat de korte naam van deze helm je niet bedriegen: deze helm brengt je waar geen andere helm je brengt. Of je nu rijdt op de weg, door de woestijn of in de bergen, Schuberth's E1 laat je concentreren op datgene waar het bij de avontuurlijke motorrijders om gaat: de weg voor je. Losliggende stenen, voorgevormde bandensporen, gravel en boomstronken worden een uitdaging in plaats van een probleem.

De E1 van Schuberth is ECE 22.05 goedgekeurd, dus kan gebruikt worden op de Europese wegen of alles ernaast. Deze alleskunner komt in verschillende maten, uiteenlopend van XS tot 3XL. Hiermee worden alle hoofdomtrekken van 52 cm tot 65 cm probleemloos bediend. De buitensschaal komt in 2 verschillende maten, afhankelijk van je hoofdmaat.

Het technisch hoogstaande Air Channel systeem binnen in de helm zorgt voor comfortabele luchtstromen. De zone rond het hoofd zorgt voor de luchtcirculatie binnen in de helm. De zone rond het vizier zorgt dat het vizier niet beslaat. De grote instelbare opening op het kinstuk zorgt dat je gemakkelijk en vrijuit kunt ademen tijdens de fysiek zware momenten. Schuberth zorgt dat je optimaal presteert zijn de moeilijkere gedeeltes van je avontuur.

Alle vizieren van Schuberth zijn van de optische klasse 1, dus ook die van deze E1. Hierdoor ben je verzekerd van een onvervormd beeld wanneer je door het vizier kijkt en is het vizier extra beschermd tegen krassen. Het vizier is zo vormgegeven dat het lucht turbulentie rond de randen minimaliseert. Het mechanisme van het vizier is zo ontworpen, dat het vizier eenvoudig vervangen kan worden zonder gereedschap. Het vizier kan hierdoor makkelijk vervangen worden door een vizier van een andere kleur. De Schuberth E1 is ook voorzien van een pinlock.

Een zonnevizier ontbreekt natuurlijk ook niet. Deze kan eenvoudig met één hand open of dicht geschoven worden door een schuif aan de buitenzijde van de helm. Nooit meer verblind of afgeleid worden door een onverwachte zonnestraal in je ogen. Dit zonnevizier is ook te verkrijgen in vele andere kleurtinten.

Het kinstuk van de Schuberth E1 Dual Sports helm kan eenvoudig omhoog geklapt worden samen met het vizier en de peak (helmklep) Deze peak kan in drie posities worden vastgezet. Het vizier kan onafhankelijk van deze peak bewegen, dus je kunt gerust de peak laten zitten, ook al heb je hem niet nodig.

De binnenvoering is voorzien van COOLMAX textiel welke zorgt voor een perfect klimaat binnenin de helm en zorgt voor een uitstekende afvoer van vocht. Hierdoor is de helm van binnen permanent droog en koel. De binnenvoering zelf is gemaakt van Öko-Tex 100 en kan eenvoudig verwijderd en gewassen worden.

Uiteraard is de E1 erg stil, zoals je van een helm van Schuberth mag verwachten. De E1 is uitgerust met een aerodynamisch en akoestisch pakket. Dit betekent dat de helm perfect stabiel de wind en snelheid trotseert én dat de helm ook nog eens enorm stil is. Door vele uitvoerige testen in haar eigen aero-akoestische laboratorium, heeft de Schuberth E1 uiteindelijk zijn speciaal vormgegeven buitenschaal en een spoiler voor de stroomlijning gekregen. Dankzij deze windtunnel testen is de helm ook tijdens de langere motorritten, zeer comfortabel.

De Schuberth E1 is uit te rusten met een los verkrijgbare Schuberth SRC-Systeem Pro. Indien gewenst, bouwen we deze kosteloos voor je in.

Wanneer je je helm registreert op de website van Schuberth, ontvang je 5 jaar garantie van Schuberth.

 • Glasvezel buitenschaal
 • Twee maten buitenschaal
 • Air Channel Systeem ventilatie
 • Instelbare kinventilatie
 • Voorzien van een instelbare peak
 • Uitneem- en wasbare binnenvoering
 • Aerodynamisch
 • Stil
 • Geintegreerd zonnevizier
 • Helder antikrasvizier
 • Quick change viziermechanisme
 • Voorbereid op een Pinlock (meegeleverd)
 • Microlock Snelsluiting
 • ECE 22.05 keuring
 • Schuberth SRC-Systeem Pro voorbereid
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen