Motorschoenen

Motorschoenen zijn ideaal als je veel korte stukjes op de motor rijdt, en geen zin hebt om steeds je grote laarzen mee te nemen. Bekijk ons volledige assortiment hier of kom langs in een van onze winkels voor persoonlijk advies op maat.

Producten 29-56 van 197

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De opkomst van motorsneakers

Motorsneakers zijn al jarenlang populair, maar vandaag de dag zien ze er ook écht goed uit. Daarbij wordt de keuze ook steeds groter: van hoge tot lage modellen en van sportief tot casual. Tegenwoordig zijn casual motorsneakers bijna niet te onderscheiden van slijtvaste motorschoenen met protectie. Verschillende fabrikanten zijn nu zo ver met het ontwikkelen van motorschoenen dat ze er hip uitzien en ook comfortabel lopen.

Wat kenmerkt goede motorschoenen?

De beste motorschoenen worden veelal gemaakt van slijtvast leer, Kevlar of kwalitatief textiel. Over het algemeen zijn ze uitgerust met extra bescherming voor je enkel, neus en hiel en hebben ze een speciaal ontwikkelde zool die benzine en oliebestendig is.

Stevige protectiedelen worden netjes weggewerkt, waardoor het voor andere mensen bijna onmogelijk wordt om te zien dat je schoenen voor op de motor draagt. Het grote voordeel hiervan is dat je ze aan kunt houden op bijvoorbeeld je werk of een feestje. Er zijn ook motorschoenen met een waterdicht membraan te koop, waarmee je ook met slecht weer goed voor de dag kunt komen.

Kiezen voor textiel of leer

Bij het kiezen tussen leren of textiele motorschoenen zijn je rijstijl en voorkeuren belangrijk. Leren motorschoenen bieden meer duurzaamheid en zijn ideaal voor motorrijders die waarde hechten aan bescherming en stijl. Leer past zich goed aan de voet aan en biedt uitstekende bescherming tegen slijtage. Ze zijn vaak de beste keuze voor rijders die voornamelijk op de weg rijden en een klassiek, tijdloos uiterlijk prefereren.

Textiele motorschoenen, daarentegen, zijn lichter en ademender. Deze schoenen zijn vaak uitgerust met moderne materialen die waterdicht en ademend zijn, waardoor ze comfortabeler zijn voor langere ritten, vooral in warmer weer. Textiel is vaak flexibeler en biedt iets meer comfort tijdens het lopen, wat handig kan zijn voor dagelijks gebruik.

De juiste schoenmaat bepalen

Om je schoenmaat nauwkeurig op te meten, volg je deze stappen: zet je blote voet op een stuk papier en trek een lijn langs je hiel en een lijn langs je langste teen. Zorg ervoor dat je de pen of potlood rechtop houdt, zonder een hoek te maken. Meet vervolgens de afstand tussen de lijnen. Doe dit bij beide voeten en gebruik de meting van de grootste voet als uitgangspunt. Op deze manier krijg je een nauwkeurige maat voor optimale pasvorm.

Wil je je motorschoenen eerst passen? We nodigen je van harte uit in een van onze winkels. Onze specialisten helpen je graag verder met een passende oplossing. Voor ieder budget is er wat moois te vinden.

Topmerken motorschoenen

  • Alpinestars motorschoenen
  • Dainese motorschoenen
  • Falco motorschoenen
  • Forma motorschoenen
  • Furygan motorschoenen
  • REV'IT motorschoenen
  • Stylmartin motorschoenen
  • TCX motorschoenen

Motorschoenen bestellen bij Voordeelhelmen

Je motorschoenen bestel je eenvoudig en snel op onze website. Door alle schoenen te sorteren op prijs, kleur, merk en maat, vind je al snel de schoenen die jij zoekt. Met een ruime keuze aan merken en stijlen vind je ongetwijfeld de perfecte motorschoenen die aansluiten bij jouw voorkeuren. Bekijk ook eens onze handige pagina's speciaal voor dames motorschoenen of heren motorschoenen.

We verzenden je bestelling gratis vanaf 75 euro. En toch niet de juiste maat of tevreden met je aankoop? We bieden je de mogelijkheid om tot 100 dagen na aankoop je motorschoenen terug te sturen.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2024 Voordeelhelmen