Shoei Neotec 2

De Shoei Neotec 2 helm heeft een hele frisse upgrade gekregen en een aantal innovatieve verbeteringen doorgemaakt, ten opzichte van zijn voorganger: de Shoei Neotec. De Neotec 2 is een systeemhelm die comfort en veiligheid maximaal met elkaar verenigt en is geschikt voor heel veel verschillende manieren van motorrijden: van lange tours tot rijden in een stedelijke omgeving. Inmiddels is ook de opvolger beschikbaar: de Shoei Neotec 3.

15 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Shoei Neotec 2 review

Shoei Neotec 2 buitenschaal

De handgemaakte buitenschaal is gemaakt van Shoei’s zeer veilige en aerodynamische Advanced Integrated Matrix. Dit is een combinatie van lichtgewichte maar ijzersterke glasvezels. De buitenschaal komt trouwens in drie verschillende maten wat ervoor zorgt dat er bij een maatje small niet hetzelfde formaat buitenschaal gebruikt wordt als bij een maat extra large (dus minder opvulmateriaal nodig). De EPS binnenschaal heeft een dubbele dichtheid waardoor de beweging tijdens een impact wordt afgeremd.

Neotec 2 comfort

De volledig uitneem- en wasbare binnenvoering van de helm is zeer comfortabel, 3D voorgevormd en in verschillende maten (wangkussens en centerpads) verkrijgbaar. Zo kan de voering altijd nog worden geoptimaliseerd naar de vorm van je hoofd. De afwerking met leer zorgt voor een hele chique uitstraling.

Shoei Neotec 2 ventilatie en aerodynamica

De ventilatie is volledig op de schop gegaan. Zo zien we op de kinbak een totaal nieuw soort inlaat die we nooit eerder zagen. Deze brede schacht laat veel lucht binnen en is eenvoudig te bedienen met een knopje aan de binnenkant. Ook op het voorhoofd en achterhoofd zitten brede luchtingangen die een comfortabele luchtventilatie en afvoer van warme lucht teweegbrengen zonder aan een aerodynamische vorm van de helm afbreuk te doen. Twee spoilers op de helm vergroten deze aerodynamica.

Aangezien er geen kieren in de helm te ontdekken zijn en doordat de onderkant van de helm heel compact is gemaakt, is de helm zeer windstil. Daarnaast is de kinflap (van leer) extra lang gemaakt. Het vizierbandje is extra breed en sluit direct aan op de kinflap, waardoor de helm aan de onderkant vrijwel volledig is afgesloten.

Shoei Neotec 2 communicatiesysteem

In samenwerking met Sena is er een speciaal communicatiesysteem ontwikkeld voor de Shoei Neotec 2. Aan de zijkant kan een hele kleine module geklikt worden die verder geen invloed heeft op draagcomfort van de helm. Aan de achterkant is er ruimte gemaakt voor de batterij. Microfoon en speakers moeten nog wel worden ingebouwd.

Het vernieuwde vizier van de Neotec 2

Het door Shoei gepatenteerde CNS-3 vizier is een ander pareltje van de nieuwe Neotec. Heel groot, kraakhelder en van uitzinnige kwaliteit. Met het openen van de helm komt de kinbak een beetje naar voren, hetzelfde gebeurt eigenlijk als je de kinbak vastzet in de bovenste stand. Dit zorgt ervoor dat het vizier zich als het ware vastzuigt en dus helemaal geïntegreerd is in de helm. De anticondens PINLOCK® EVO lens wordt standaard meegeleverd en de helm is uitgerust met een geïntegreerd zonnevizier. Het mooie aan dit zonnevizier is dat hij als het ware over de buitenschaal heen schuift, dit resulteert in een helm waarbij het zonnevizier geen afbreuk doet aan de buitenschaal.

Tot slot kunnen we vertellen dat de helm voorzien is van een P/J keuring dus in beide standen te dragen is. Afsluitmechanisme is een snelsluiter van roestvrijstaal die sterk genoeg is om zeer grote krachten te kunnen weerstaan. Ben je op zoek naar een meer betaalbare, vergelijkbare helm? Kijk dan eens bij de MT Atom SV.

Shoei Neotec 2 Specificaties

Buitenschaal:

 • Advanced Integrated Matrix buitenschaal
 • 3 maten buitenschaal (XS+S+M / L / XL+XXL)
 • Geïntegreerde spoilers

Veiligheid:

 • EPS binnenschaal
 • 2 soorten dichtheid binnenschaal voor optimale schokabsorptie
 • RVS micro ratchet sluiting
 • ECE goedgekeurd

Vizier:

 • CNS-3 vizier met Pinlock® anticondens systeem
 • Geintegreerd zonnevizier met hoogwaardige zonnebril eigenschappen

Ventilatie:

 • Meervoudige ventilatie in- en uitgangen voor maximale luchtcirculatie

Comfort:

 • 3D gevormde binnenvoering
 • Uitneem- en wasbare binnenvoering
 • Geluidsreducerende oorpads
 • Intercom/bluetooth voorbereid
Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen