Maatbepaling van helmen en motorkleding

Op deze pagina leggen we uit hoe je je maat op moet meten van helmen en motorkleding.

Helmmaat bepalen

Meet de omtrek van je hoofd op door een meetlint rondom je hoofd te trekken, net boven de wenkbrauwen en aan de zijkanten boven de oren. Hierbij gaat het erom dat je de grootst mogelijke omtrek van je hoofd meet. Doe om zeker te zijn van de maximale omtrek een aantal metingen op verschillende hoogtes. Kijk vervolgens op de productpagina van de helm welke helmmaat bij jouw hoofdmaat hoort.

Meer weten? Bekijk onze speciale pagina voor het opmeten van je helmmaat.

helmmaat bepalen

Kledingmaat bepalen

Wij adviseren je bij het opmeten van je lichaamsmaten gebruik te maken van een kleermakers meetlint. Leg deze zoveel mogelijk over de blote huid en trek deze niet te strak aan. Vraag bij voorkeur iemand om je te helpen. Met de opgemeten maten kan je in maattabellen van je merk opzoeken welke maat je hebt. Ga altijd uit van de grootst gemeten maat. Heb je bijvoorbeeld voor de omvang van je middel een maat M nodig maar voor de omvang van je borst een maat L, kies dan voor de maat L.

Handschoenen maat bepalen

Om de juiste maat voor handschoenen te bepalen, kun je de omtrek van je hand meten. Neem een meetlint en meet de omtrek van de hand tussen duim en wijsvinger op de knokkel en langs de knokkel van je pink. Maak een vuist van je hand en lees de maat af op het meetlint. Zit je net tussen twee maten in, dan is het aan te raden de grotere maat te nemen.

handschoenen maat bepalen

Motorlaarzen/motorschoenen maat bepalen

Wij adviseren je je schoenmaat als volgt op te meten. Ga met je blote voeten op een stuk papier staan. Zet een streep langs je hiel en een streep langs je langste teen, zodat je vanaf boven gezien je voet tussen twee horizontale lijnen ziet staan. Houd je pen of potlood rechtop en zet dus niet onder een hoek een lijn. Vervolgens meet je de afstand tussen de twee lijnen. Het is van belang dat je dit bij beide voeten doet en de grootste voet als uitgangspunt neemt. In de maattabellen vind je per maat de grootte in centimeters en kan je opzoeken welke maat motorlaars of motorschoen je van dit specifieke merk moet bestellen.

voetmaat bepalen

Hulp bij het opmeten

Heb je twijfels, of zit je net tussen twee maten in, dan kan je altijd contact met op onze klantenservice opnemen op telefoonnummer 020-760 0807 of via het contactformulier. Een niet goed passende helm of kledingstuk mag altijd geruild worden.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen