Maatbepaling en maat opnemen van helmen en motorkleding

Op deze pagina leggen we uit hoe je je maat op moet meten van helmen en motorkleding. Ieder merk hanteert zijn eigen maattabel, deze merkspecifieke maattabellen vind je terug op de productpagina's.

Klik op de productpagina op de volgende button om de merkspecifieke maattabel te bekijken:maatbepaling button

Helmmaat bepalen

Bekijk ons youtube filmpje of lees hieronder waar je op moet letten bij het bepalen van je helmmaat.

helmmaat bepalen


Stap 1 – Hoofdomtrek meten

Meet zoals op de afbeelding aangegeven de omtrek van je hoofd op. Je doet dit door een meetlint rondom het hoofd te trekken, net boven de wenkbrauwen en aan de zijkanten boven de oren. Hierbij gaat het erom dat je de grootst mogelijke omtrek van je hoofd meet. Doe om zeker te zijn van de maximale omtrek een aantal metingen op verschillende hoogtes.


Stap 2 – Helmmaat bepalen

De helmmaten verschillen per merk en soms zelfs per model helm. Heb je een helm gevonden die je mooi vindt? Op elke productpagina hebben we een button "maatbepaling". Klik hierop om de voor dat model geldende maattabel te bekijken. Heb je twijfels, of zit je net tussen twee maten in, dan kan je altijd contact met op onze klantenservice opnemen op telefoonnummer 020-760 0807 of via het contactformulier.

Koop nooit een gebruikte helm, en leen er ook nooit een van iemand anders. De binnenvoering en beschermende schuimlagen gaan zich naar verloop van tijd aanpassen aan jouw hoofd. Het is daarom ook altijd van belang dat een helm bij aanschaf nauwsluitend rond het hoofd zit.

Een niet goed passende helm mag geruild worden.

Handschoenen maat bepalen

Hieronder staat in enkele stappen uitgelegd hoe je je handmaat op kunt meten om de juiste maat handschoenen te bepalen.

handschoenen maat bepalen

Stap 1 – Omtrek hand meten

Om de juiste maat voor handschoenen te bepalen, kun je de omtrek van je hand meten. Neem een meetlint en meet de omtrek van de hand tussen duim en wijsvinger op de knokkel en langs de knokkel van je pink, zoals hiernaast weergegeven. Maak een vuist van je hand en lees de maat af op het meetlint.

Stap 2 – Handschoenenmaat bepalen

Handschoenmaten verschillen per merk. Heb je een handschoenen gevonden die je mooi vindt? Op elke productpagina hebben we een button "maatbepaling". Klik hierop om de voor dat merk geldende maattabel te bekijken. Op de Zit je net tussen twee maten in, dan is het aan te raden de grotere maat te nemen.

Niet goed passende handschoenen mogen geruild worden.

Kledingmaat bepalen

motorkleding maat opnemen

Wij adviseren je bij het opmeten van je lichaamsmaten gebruik te maken van een kleermakers meetlint. Leg deze zoveel mogelijk over de blote huid en trek deze niet te strak aan. Vraag bij voorkeur iemand om je te helpen. Met de opgemeten maten kan je in maattabel opzoeken welke maat je hebt. Omdat de maattabel per merk verschilt hebben we deze op de productpagina's geplaatst. Als je een kledingstuk hebt gevonden wat je mooi vindt klik je naast de maatselectie op de button "maatbepaling". Ga altijd uit van de grootst gemeten maat. Heb je bijvoorbeeld voor de omvang van je middel een maat M nodig maar voor de omvang van je borst een maat L, kies dan voor de maat L. Weet je het niet zeker of kom je er niet helemaal uit, neem dan contact op met onze klantenservice.

In de hierboven afgebeelde tekening staat 'Chest width' voor 'Omvang borst', 'Waist width' voor 'Omvang middel', 'Hip width' voor 'Omvang heupen' en 'Inseam width' voor 'Binnenbeen lengte'. Dit correspondeert met de onderstaande maattabellen, de hierbij vermelde maten zijn in centimeters.

Motorlaarzen/motorschoenen maat bepalen

voetmaat bepalen

Wij adviseren je je schoenmaat als volgt op te meten. Ga met je blote voeten op een stuk papier staan. Zet een streep langs je hiel en een streep langs je langste teen, zodat je vanaf boven gezien je voet tussen twee horizontale lijnen ziet staan. Het is van belang dat je je pen of potlood rechtop houdt en dus niet onder een hoek een lijn zet. Vervolgens meet je de afstand tussen de twee lijnen. Het is van belang dat je dit bij beide voeten doet en de grootste voet als uitgangspunt neemt. Omdat de maattabel per merk verschilt hebben we deze op de productpagina geplaatst. Als je schoenen of laarzen hebt gevonden die je mooi vindt klik je naast de maatselectie op de button "maatbepaling".

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen
Contact