Racehelm

Op zoek naar een racehelm? Hier vind je uitsluitend racehelmen waarmee je zonder problemen het circuit op mag gaan en die allemaal over een sterke buitenschaal beschikken (glasvezel of een combinatie met andere sterke materialen). Wil je meer lezen over racehelmen? Scroll dan even helemaal naar beneden voor meer informatie.

Producten 1-28 van 373

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Een racehelm voor extreem hoge snelheden

Racehelmen zijn speciaal ontwikkeld om de rijder zo goed mogelijk te kunnen beschermen tijdens extreem hoge snelheden. Vandaar dat een racehelm ook anders is dan bijvoorbeeld een tourhelm. Een racehelm is altijd een integraalhelm, de reden daarvoor is dat een integraalhelm uit één geheel is gemaakt. Een systeemhelm bijvoorbeeld bestaat uit twee delen en heeft daarom ook meteen een zwak punt, bij extreme krachten de helm kan open springen waardoor je met je gezicht de grond kan raken. Doe je aan motorcross, kijk dan eens bij onze crosshelmen.

Een racehelm met DD-sluiting

Een racehelm beschikt altijd over een DD-sluiting en niet over een snelsluiting die je in veel helmen tegenwoordig ziet. De reden daarachter is dat een snelsluiting open kan springen wanneer er heel veel kracht op komt te staan (bij een crash) en dat kan niet bij een DD-sluiting. Om die reden zie je een snelsluiting ook vooral bij de goedkopere helmen integraalhelmen en bij tourhelmen (systeemhelmen).

Aangezien racehelmen alles te maken hebben met veiligheid is het van belang dat de helmschaal van een sterk materiaal gemaakt is zoals glasfiber of een combinatie (composiet) van materialen zoals carbon/aramide/fiber. Dit zorgt voor een hele sterke en lichte buitenschaal met als resultaat dat er een zo goed mogelijk dempende binnenschaal gebruikt kan worden. Daarnaast beschikt een racehelm ook over een vizier die geschikt is om genoeg zicht te hebben wanneer je voorover gebogen achter je kuip ligt. Tourhelmen (systeemhelmen) hebben dat bijvoorbeeld niet omdat die gemaakt zijn om veel zicht te hebben als je rechtop zit.

Algemene voorwaardenPrivacyDisclaimer© 2011-2023 Voordeelhelmen